Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă: Investițiile străine directe au crescut cu 53,1% în prima jumătate a anului. Înregistrăm cea mai mare absorbție a fondurilor europene

Inquam Photos / Octav Ganea

Investițiile străine directe au crescut cu 53,1% în prima jumătate a anului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, marți seară, după ședința organizată de Biroul Politic Național al liberalilor.

După ședința Biroului Politic Național al PNL, liderul partidului a oferit detalii despre subiectele abordate, context în care a vorbit, printre altele, despre investițiile străine și absorbția de fonduri europene.

„Am discutat cu președinții filialelor județene despre nevoia desfășurării unei activități cât se poate de concrete la nivelul unităților administrativ-teritoriale pentru a beneficia de toate oportunitățile în vederea dezvoltării comunităților și absorbției unor sume cât mai mari din fondurile europene, din toate cele trei segmente ale fondurilor europene, atât fondul de coeziune 2014-2020, PNRR, cât și noul cadru financiar multianual 2021-2027. Avem nevoie de stabilitate și avem nevoie de asigurarea unui cadru financiar cât se poate de consolidat și care să devină, așa cum a fost de altfel până acum, atractiv pentru investiții”, a declarat Nicolae Ciucă,

Potrivit premierului, la nivelul Guvernului a fost înregistrată „o cifră importantă de creștere a investițiilor străine directe”.

„Am subliniat că până în acest moment, la nivelul Guvernului, avem o cifră importantă de creștere a investițiilor străine directe. Au crescut, în prima jumătate a anului, investițiile străine directe cu 53,1%. De asemenea, absorbția, înregistrăm cea mai mare absorbție a fondurilor europene. Totodată, este nevoie ca la nivelul autorităților locale, așa cum subliniam, să poată să acceseze toate aceste oportunități pentru că, altfel, nu putem să ne îndeplinim obiectivele așa cum ni le-am asumat”, a adăugat liberalul.

„Au fost aspectele legate de prioritățile legislative. Au fost discutate și pregătim activitățile interne pentru noua sesiune parlamentară și, desigur, chestiunile interne legate de alegerile la nivelul organizațiilor de seniori, tineret și femei, precum și la nivelul oamenilor de afaceri”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *