Nicolae Ciucă: Majorăm pensiile și înlăturăm inechitățile și în 2024

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că noua lege a pensiilor marchează „un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității”, asigurând pensionarii că recalcularea pensiilor nu va determina scăderi, ci dimpotrivă, o parte semnificativă dintre aceștia vor beneficia de sume mai mari.

În perspectiva anului viitor, Ciucă a anunțat creșteri în două etape: la 1 ianuarie, cu 13,8%, respectând rata inflației, și la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi.

Fostul premier a evidențiat contribuția Partidului Național Liberal în majorarea pensiilor cu peste 40% în ultimii trei ani: „Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei în 2020 la 1.785 lei în prezent, și vom continua această creștere în coaliție”.

În plus, legea aduce beneficii semnificative pentru mame, oferind reducerea vârstei de pensionare cu până la 3 ani și 6 luni pentru femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani.

Ciucă a subliniat principiile pe care insistă PNL în coaliție: contributivitatea, stabilitatea, solidaritatea și egalitatea, recunoscând diferențele generate de modificările legislative anterioare și exprimând dorința de a corecta aceste inechități acumulate în sistemul de pensii.

„Noua lege a pensiilor despre asta este: respect și grijă față de seniori”, transmite președintele PNL.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: