Nicolae Ciucă: Ne e teamă că se şubrezeşte democraţia şi că ne sunt atacate valorile

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile locale din 9 iunie, că există o temere cu privire la creşterea extremismului şi a şubrezirii democraţiei.

„Vorbesc despre această temere a creşterii extremismului şi a şubrezirii democraţiei. Democraţia nu se şubrezeşte de la sine. Noi o şi şubrezim, noi o alterăm, pentru că nu avem curaj să vorbim despre ea, să vorbim despre valorile democraţiei. Nu avem curaj să vorbim despre valorile şi virtuţile partidelor pe care le reprezentăm, partidele democratice. Partidul Naţional Liberal este un partid democratic. Este partidul care se identifică cu istoria modernă a României şi nu spun vorbe mari. Este partidul care s-a aflat la conducerea guvernelor României în cele mai importante momente ale istoriei noastre de după Mica Unire. Se află şi astăzi. S-a aflat şi în zilele noastre, când am trecut prin momente complicate, prin crize succesive suprapuse (…) şi vedem ce se întâmplă în lume. Dar cel mai teamă, după cum puteţi vedea, ne e că se şubrezeşte democraţia şi că ne sunt atacate valorile. Să ne apărăm păstrându-ne linia ideologică”, a transmis Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a spus că nu trebuie să existe teama de a vorbi despre patriotismul moderat, „acel patriotism curat, frumos, al nostru, al românilor, cum, de altfel, este normal să se vorbească în oricare ţară”.

„Oamenii trebuie să fie patrioţi, să se identifice cu valorile naţionale, iar prin aceste valori, să promovăm Uniunea Europeană, pentru că de acolo ne vin o serie întreagă de beneficii”, a adăugat Ciucă.

În acelaşi cadru, Nicolae Ciucă a subliniat că Guvernul şi administraţiile locale trebuie să fie parteneri ai mediului de afaceri.

„Guvernul şi administraţiile locale trebuie să fie partenerii oamenilor de afaceri, a tot ceea ce înseamnă capitalul românesc. (…) Trebuie să facem în aşa fel încât să avem acea structură solidă de parteneriat prin care să putem să ne dezvoltăm (…) într-un ecosistem, un ecosistem naţional de mândrie şi identitate naţională. Aşa putem să ne dezvoltăm şi putem să ridicăm fruntea sus, să privim dincolo de graniţă, către vest şi să le spunem fraţilor noştri români din diaspora ‘întoarceţi-vă acasă, că nu e nicio diferenţă faţă de ce este afară’. Să le acordăm tinerilor creditul necesar”, a declarat el.

Liderul PNL a subliniat că trebuie găsită modalitatea care să-i cuprindă pe tineri, să li se acorde credit şi să fie implicaţi nemijlocit în tot ceea ce înseamnă procesul de dezvoltare şi evoluţie a ţării.

„Generaţia noastră, în 2030 va trebui să dea mai departe responsabilitatea. Şi nu cred că trebuie să fie un moment de fractură când dăm responsabilitatea de la unii la alţii. Nu, responsabilitatea trebuie să înceapă de acum, astfel încât ea să poată să treacă absolut natural de la o generaţie la alta. Pentru că aşa cum ne creştem copiii şi nepoţii, tot la fel trebuie să ne pese de ceea ce se întâmplă cu o generaţie întreagă, la nivel de ţară sau cu două, trei generaţii”, a susţinut Ciucă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: