Nicolae Ciucă: Nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor Colectiv

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă, la 8 ani de la tragedia de la Colectiv, că procesul s-a încheiat, iar justiţia a stabilit vinovaţii şi pedepsele lor, însă nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor Colectiv. ”Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, spune Ciucă, el arătând că salută iniţiativa CNAS care propune o serie de măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri, precum dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi cu arsuri la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu”.

”Au trecut opt ani de la cumplita tragedie din clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, iar alţi 185 au fost răniţi. Mulţi dintre cei ce au scăpat cu viaţă suferă şi astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu, iar toţi cei care au pierdut pe cineva drag în acea noapte au rămas, pentru totdeauna, marcaţi şi plini de durere”, scrie preşedintele PNL pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”procesul s-a încheiat, iar justiţia a stabilit vinovaţii şi pedepsele lor, însă nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor Colectiv.”

”Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Şi este de reflectat asupra cadrului mai amplu. Salut, însă, iniţiativa CNAS care propune, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri: dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi cu arsuri la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu”, spune liderul PNL.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: