VIDEO Nicolae Ciucă: Niciodată nu mi-am lăsat militarii singuri

Sursa foto: PNL

Nicolae Ciucă a vorbit recent despre implicarea sa în Bătălia de la Nassiriya, explicând că batalionul „Neagoe Basarab”, pe care îl comanda, nu avea responsabilitate în interiorul localității Nassiriya, aceasta fiind în zona de control a forțelor italiene. Ciucă a relatat detalii despre misiunile din zonă.

„Am aflat că domnul general Bădălan a spus că nu am fost în teatrul de operații și nu am executat misiuni…Ceea ce vreau să subliniez despre această destăinurie este faptul că batalionul „Neagoe Basarab” nu a avut zonă de responsabilitate în interiorul localității Nassiriya…. Era în responsabilitatea structurii italiene care deținea controlul.

Dacă au ceva cu mine eu suport. Dar să nu ducă în derizoriu misiunile Armatei Române.

Am reușit să asigurăm tot ce ține de blocarea accesului către localitatea Nassiriya…Am avut 10 transportoare amfibii blindate și au fost cel puțin 100 de oameni. Au fost 2 ambuscade. Una la ieșirea din Nassiriya…era după miezul nopții. A fost cea mai intensă. A doua a fost mai puțin intensă. După ce am ieșit din ambuscadă am dat ordin ca toți oamenii să coboare din transportoare…TAB-ul a fost lovit în prima ambuscadă. Era personal medical…Mai aveau o singură roată din patru. Puntea din față fusese totalmente lovită. Au venit cu 5km la oră. Am dat ordin să rămână două transportoare pentru protecție și până dimineața au făcut joncțiunea cu noi. Am un respect total față de mecanicii-conductori”, a spus Ciucă despre evenimentele din Nassiriya.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: