Nicolae Ciucă: Noi, liberalii, vom continua sprijinul necondiţionat pentru cetăţenii R. Moldova

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis de la Chişinău, un mesaj prin care reafirmă sprijinul necondiţionat al liberalilor pentru cetăţenii Republicii Moldova, pe care i-a numit „fraţii şi surorile noastre de peste Prut”.  

„Pentru frații și surorile noastre de dincolo de Prut,
Vreau să transmit astăzi, de la Chișinău, un mesaj puternic de solidaritate și sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susținut și vom continua sprijinul nostru necondiționat pentru aceștia”, a scris Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Senatului şi-a exprimat totodată speranţa că R. Moldova va fi cât mai curând parte din „familia europeană”, alături de România.

„Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România și care sunt îngrijorați pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să știți că România prețuiește la fel de mult locurile în care v-ați născut. Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană. Este o țară independentă și suverană și e singura care trebuie și poate să își decidă soarta. Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, a mai scris Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, vineri, într-o vizită oficială la Chişinău, în Republica Moldova.

Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, iar apoi Nicolae Ciucă va avea o întrevedere cu Maia Sandu, şeful statului moldovean.

De asemenea, conform programului oficial anunţat de Senat, Nicolae Ciucă va planta un copac, alături de Igor Grosu, în Grădina Botanică Naţională „Alexandru Ciubotaru”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: