Skip to content
Economie

Nicolae Ciucă, noi precizări despre amânarea ratelor la bănci. Ce trebuie să știe românii

Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că detaliile tehnice privind măsura amânării ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni urmează a fi stabilite prin OUG.

Şeful Guvernului a precizat că măsura amânării ratelor la bănci a fost discutată cu guvernatorul BNR şi ministrul de Finanţe. ”Criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite. Cert este că, la nivelul coaliţiei, s-a luat decizia să avem această OUG”, a afirmat premierul, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, a fost stabilită o perioadă de 9 luni ”pentru că a fost o decizie similară şi ea a fost aplicată tot pentru 9 luni”. Întrebat dacă cei care amână ratele vor ajunge să plătească dobândă la dobândă, premierul a precizat: ”Este vorba despre dobândă la dobânda în care nu se plăteşte împrumutul. Această dobândă poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia, deci pe mai mulţi ani”.

Liderii coaliţiei au convenit, luni seară, o serie de măsuri care se vor aplica de la 1 iulie, una dintre ele fiind posibilitatea amânării ratelor pentru 9 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *