Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă, prima reacție după votul de învestitură: În prima ședință de guvern dezbatem rectificarea bugetară și deficitul

Inquam Photos / Ilona Andrei

Nicoale Ciucă  a declarat joi, după votul de învestitură din Parlament că noua coaliție PSD-PNL-UDMR are misiunea de a depune eforturi pentru depășirea situației de criză:

„Un moment în care am înțeles cu toții că este vorba de asumarea responsabilității, responsabilitate centrată pe cetățeanul român și pe asumarea liniilor de efort la nivel guvernamental, pentru a depăși situația de criză, iarna anilor 2021-2022 și să ne asumăm tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României”, a spus Nicolae Ciucă, după votul de învestitură.

Acesta a vorbit și despre problema deficitului, care ar trebui să ajungă la 6% din PIB anul viitor, în ciuda seriei de măsuri sociale anunțate:

„În acest moment elementele privind rectificarea bugetară și deficitul urmează a fi dezbătute în ședința de guvern de mâine și după putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde ne găsim cu asigurarea resurselor financiare. Nimeni nu trebuie să aibă o temere pentru că nu sunt resurse pentru plata pensiilor și salariilor. Sunt asigurate toate fondurile de care are nevoie ministerul Sănătății.

Au fost cuprinse o serie întreagă de asumări în programul de guvernare, în momentul în care au fost dicutate tehnic s-au dezbătut și metodele și felul în care vom reuși să strângem mai mulți bani. Una dintre metode este aceea a e-facturării, radarul mărfurilor și punerea în aplicare a noii legi a vămilor și tot ceea ce înseamnă controlul mărfurilor la intrarea și ieșirea din țară. Sunt celelalte politici fiscale la nivelul Ministerului Finanțelor”, a precizat Nicolae Ciucă.

Guvernul Ciucă a fost învestit cu 318 voturi pentru și 126 împotriva, potrivit numărătorii PNL. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Total parlamentari: 466, prezenți: 444, voturi valabil exprimate – 444, voturi pentru – 318, voturi contra – 126. Membrii noului guvern ar urma să depună jurământul la Cotroceni joi după-amiază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *