Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă: România, o țară care merita să fie în NATO și un partener de încredere

facebook nicolae ciuca

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, le-a transmis militarilor să aibă încredere că tot ceea ce a fost învățat în misiuni va fi pus în practică, astfel încât Armata Română să continue să se modernizeze și să își consolideze rolul de a apăra independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României.

Armata Română și-a încheiat misiunea în Afganistan, iar momentul este marcat printr-o ceremonie militară care se desfășoară miercuri la Piața Arcul de Triumf din Capitală. Pe lângă defilarea de trupe, a avut loc și un moment de reculegere în memoria celor 27 de militari români căzuți la datorie. Alți peste 200 de ostași români au fost răniți în timpul celor circa două decenii.

România este o țară care merita să fie în Alianța Nord-Atlantică, România reprezintă un partener de încredere și de aici înainte putem să avem încredere că, indiferent de situație, Armata Română – și nu numai – a câștigat experiența necesară pentru a fi în măsură să participe la astfel de misiuni”, a declarat ministrul Nicolae Ciucă, miercuri, pentru B1 TV.

Întrebat ce mesaj le transmite militarilor decorați miercuri și celor care au participat de-a lungul timpului la misiunea din Afganistan, șeful MApN a afirmat: „Astăzi vor fi decorate drapelele de luptă ale unităților care au participat la această misiune și aceasta reprezintă elementul de recunoștință pentru ansamblul acțiunilor desfășurate de Armată, iar militarilor le transmit un mesaj de mulțumire și respect pentru tot ceea ce au făcut, să aibă încredere că tot ceea ce am reușit să identificăm, să învățăm în aceste misiuni vom pune împreună în practică, astfel încât Armata Română să continue să se modernizeze și să își consolideze rolul de a apăra independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *