UPDATE Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării”: „Viața fiecărui om este, în felul ei, o poveste”

Sursa foto: Captură video

UPDATE, ORA 17.09

Nicolae Ciucă a anunţat pe Facebook unde poate fi găsită cartea sa, pe care o dedică familiei şi camarazilor.

“Viața fiecărui om este, în felul ei, o poveste. […] În ce privește propria mea poveste, cea de până acum, firul ei m-a purtat de la vatra satului Plenița și primăverile înflorite din Pădurea Bujorului până la savana africană, munții Afganistanului, dunele de nisip ale Irakului sau Piața Victoriei din București. Pare o poveste neobișnuită, dar veți vedea că nu este.”

Vă invit să citiți cartea “În slujba Țării”, disponibilă acum pe www.nicolaeciuca.ro

Dedic această carte familiei mele și camarazilor mei, cărora le datorez tot ceea ce sunt.

UPDATE, ORA 16.09

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care îşi prezintă, duminică, volumul ”În slujba ţării”, la Cetate, alături de Mircea Dinescu, a povestit că a fost foarte mult inspirat de străbunica sa, Anastasia, iar prima sa nepoţică poartă numele acesteia. Ciucă explică că, deşi îşi dorea ca micuţa să poarte numele străbunicii sale, nu a intervenit. ”A fost absolut colosal (…) Când a zis Anastasia, am plâns”, afirmă Ciucă.

”Am scris şi în carte, dar vreau să vă povestesc. A fost absolut colosal. Pe străbunica, pe care am admirat-o, aşa cum aţi remarcat, o chema Anastasia. Când a fost aproape să vină pe lume prima nepoată, vorbeam cu soţia – că nu aveam curaj să le zic la copii. Am zis să nu interferăm, să ne băgăm noi în seamnă cum să-i pună numele la copil. Au venit într-o după-amiază la noi şi au zis: «Am găsit numele la fată». «Care, mă tată?» Era alegerea lor. Când a zis Anastasia şi Maria, am plâns, mi-au dat lacrimile. Nu mi-a venit să cred, că nu le-am zis în viaţa mea”, a afirmat, duminică, Nicolae Ciucă, în cadrul emisiunii.

Liderul PNL a adăugat că ”nu e nimic întâmplător, nu e nimic întâmplător pe lumea asta”.

”Mi-a plăcut. Străbunica m-a inspirat foarte mult. A avut vie. Aproape un hectar de vie, pe vremea lui Ceauşescu. Nu a trecut la Colectiv. S-a opus efectiv”, a mai povestit Nicolae Ciucă.

Acesta a explicat că, la colectivizare, din gospodărie a fost confiscat chiar tot, a rămas carul, dar au fost luaţi boii.

Citește mai mult AICI

UPDATE, ORA 15.36

Nicolae Ciucă, care îşi prezintă, duminică, volumul ”În slujba ţării”, a povestit prima sa excursie cu bicicleta, la 13 ani, dar şi cum a crescut albine într-o perioadă a vieţii sale. Liderul liberal a explicat că 109 pagini din carte sunt alocate vieţii sale până a ajuns la Bucureşti.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, duminică, de Mircea Dinescu, în cadrul emisiunii în care prezintă volumul ”În slujba ţării” dacă mai are stupi.

”Nu mai am. 2004 – 2005, la Bistreţ, când mai era floarea de rouă pe malul Dunării, în toamnă, ca să poată să intre…Dincolo de ce le duceam siropul de zahăr să le ajute, luau din natură…”, a povestit Ciucă.  ”Mi-am adus aminte, exact ca acum, seceta a produs aceleşi efecte”, a adăugat liderul PNL.

Acesta a explicat că a învăţat multe studiind viaţa albinelor: ”Stupul este colosal. Nu există formă de viaţă mai organizată decât un stup. Coloanele romane au fost inspirate de fagurii de stupi”.

Apoi, Nicolae Ciucă a povestit prima excursie cu bicicleta din copilărie: ”Ştiţi unde am făcut prima mea excursie cu bicicleta? De la Pleniţa la Fântâna Banului, de aceea mi-am adus aminte de Fântâna Banului…Aveam 13 ani…”.

Apoi, Nicolae Ciucă se referă din nou la cartea lui şi explică: ”Doar viaţa, până am ajuns la Bucureşti sunt 109 pagini. Sunt 32 de pagini doar despre Pleniţa şi Craiova”.

Întrebat dacă i-a fost teamă să scrie această carte, Ciucă a spus: ”Nu, am scris-o cu drag”.

Citeşte mai mult aici.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării”, la Cetate, alături de Mircea Dinescu, cei doi gătind mâncăruri tradiţionale din Oltenia, ascultând muzică lăutărească şi vorbind despre capitole din volumul lui Ciucă. ”Trăirea de acolo nu poate fi decât din trăire”, a afirmat Ciucă. El s-a referit şi la cariera sa militară: ”În Armată, când încerci să te impui prin forţă, nu reuşeşti să obţii… Trebuie să îi simţi pe oameni şi ei trebuie să te simtă. Fără simţirea asta reciprocă, nu se face nimic în viaţă”.

Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării”, în localitatea Cetate din judeţul Dolj, alături de scriitorul Mircea Dinescu, în cadrul emisiunii ”Poezie şi Delicateţuri” de la Prima TV.

”Este prima dată în istoria omenirii când un soldat fruntaş prezintă cartea unui general (…) Primul capitol – Viaţa mea aşa cum a fost. Popasuri biografice… este nemaipomenită, este un fel de compasiune, iubirea şi admiraţia pentru femeile din Oltenia. Acest capitol nu poate fi scris de cineva din afară”, a spus Mircea Dinescu, în deschiderea emisiunii.
”Trăirea de acolo nu poate fi decât din trăire”, a completat Nicolae Ciucă.
Ciucă a povestit că şi-a cunoscut soţia în urmă cu 41 de ani.
Apoi, Dinescu a mai spus că în carte se găsesc şi poveşti despre mâncare, în timp ce Nicolae Ciucă a scos o pâine din ţest.
”E unsă cu roşie pe deasupra, se vede”, a comentat Ciucă. ”Ştiţi ce se mai punea în ţest? Frunză de nuc”, a completat el.
Mircea Dinescu a remarcat că, dintre cei care candidează la preşedinţia României, Ciucă are o meserie.
”În Armată, când încerci să te impui prin forţă, nu reuşeşti să obţii… Trebuie să îi simţi pe oameni şi ei trebuie să te simtă. Fără simţirea asta reciprocă, nu se face nimic în viaţă”, a afirmat Ciucă.
Apoi, cei doi au continuat să gătească, au pus mai multe legume şi carne de pui pe grătar.
Citeşte mai mult aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: