Nicolae Ciucă și camarazii de arme din Irak solidari și în social media în chestiunea materialului Recorder

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă / Captură foto

Nicolae Ciucă a postat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care le mulțumește pentru susținere militarilor români alături de care a slujit România și în special celor care au oferit informații despre confruntările din Irak din luna mai a anului 2004.

„Cei care sunt cu adevărat interesați vor afla adevărul despre modul exemplar în care s-au purtat militarii români în misiunile executate în teatrele de operații externe. Mărturie stau mesajele celor cu care am fost acolo, în noaptea de 14/15 mai 2004”, a scris Nicolae Ciucă.

În urmă cu 20 de ani, liderul PNL avea gradul de locotenent-colonel și era comandantul batalionul românesc din Irak. Pe 14-15 mai 2004, Nicolae Ciucă a condus o misiune pentru apărarea unui pod peste râul Eufrat, confruntându-se în cadrul misiunii cu insurgenți irakieni din milițiile șiite.

Conform mărturiilor unor camarazi de război din Irak (caporalul în rezervă Stelian Coadă, plutonierul adjutant Georgel Banu sau mecanicul de transportor Marian Slăvoiu), Nicolae Ciucă a condus românii în confruntarea respectivă, în care au avut loc schimburi intense de focuri cu insurgenții și din care militarii români au ieșit învingători.

În același timp, mai mulți jurnaliști, precum Oana Zamfir sau Dan Andronic, au criticat materialul Recorder, despre care afirmă că trădează lipsă de profesionalism și intră în contradicție flagrantă cu relatările din presa românească de acum 20 de ani.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: