Nicolae Ciucă spune că preşedintele nu a cerut PNL ruperea coaliţiei cu PSD

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă spune că preşedintele nu a cerut PNL ruperea coaliţiei cu PSD. Situaţia care a generat această hotărâre a fost decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă.

”Am legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp. Decizia, sau situaţia care a generat această hotărâre, a fost cea prin care la Curtea Constituţională s-a luat acea decizie pe care, încă o dată, nu o comentez, este decizia Curţii, este instituţie fundamentală, este instituţie de bază a statului, dar consecinţele ei, precedentul pe care îl creează legat de ceea ce poate să fie interpretat ulterior în situaţii similare, faţă de o persoană sau faţă de o instituţie (..) Este vorba de apărarea drepturilor şi libertăţilor”, a spus Nicolae Ciucă la DcNews.

Întrebat dacă reproşează PSD decizia luată de CCR în cazul Dianei Şoşoacă, Ciucă a spus: ”Dacă ne uităm la cei care au luat această decizie, poate să fie interpretat şi aşa. Nu am niciun fel de dovadă şi nu vreau să intru pe un teren pe care n-am intrat niciodată şi nu am să intru acum”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut PNL să iasă de la guvernare, el răspunzând: Nu.

”N-am discutat cu dumnealui chestiunea asta. Nu ne-a cerut niciodată să ieşim de la guvernare”, a mai afirmat Ciucă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: