Skip to content
Politică

Nicolae Ciucă, văzut de PNL câştigător la alegerile prezidențiale. Rareș Bogdan: „Se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”

Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreședinte PNL, Rareș Bogdan, a afirmat că partidul său mizează pe prim-ministrul Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale din 2024.

Cu toate acestea, europarlamentarul susține că premierul nu este singura opțiune a partidului, scrie gândul.ro.

Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidențială stânga – dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune” , a afirmat Rareș Bogdan.

Potrivit europarlamentarului, PNL va alege candidatul la prezidențiale în funcție de încrederea de care se bucură candidatul și de modalitatea de relaționare pe plan intern și internațional. Prim-vicepreședinte PNL este de părere că Nicolae Ciucă are toate șansele de a câștiga președinția țării dacă reușește să treacă cu bine peste iarna aceasta și scoate Guvernul într-o situație de stabilitate până în luna mai 2022.

Este simplu. În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță” , susține Rareș Bogdan.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să susțină la alegerile prezidențiale candidatul PNL, Rareș Bogdan este de părere că social-democrații nu vor renunța la alegerile prezidențiale. „Nu cred că PSD va renunța. PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție”, susține prim-vicepreședintele PNL.

De asemenea, europarlamentarul susține că în turul doi ar putea ajunge candidații din partea PNL și PSD, iar bătălia va fi una extrem de strânsă. „Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme. Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a declarat Rareș Bogdan pentru DCNews.

1 comentariu la “Nicolae Ciucă, văzut de PNL câştigător la alegerile prezidențiale. Rareș Bogdan: „Se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *