Skip to content
Sport

Nicolae Dică e out de la FCSB. Becali negociază cu trei antrenori

Gigi Becali a declarat că discută cu trei antrenori despre posibilitatea de a prelua conducerea tehnică a FCSB, în locul lui Nicolae Dică. Omul de afaceri a precizat că Mihai Teja (Gaz Metan Mediaş) şi Dan Alexa (Dunărea Călăraşi) sunt favoriţi, dar mai discută cu un al treilea tehnician, pe care a refuzat să-l numească. Becali a adăugat că va numi un antrenor după sărbători.

„Vorbesc cu toţi, am trei. Vorbesc cu trei inşi. Alexa, Teja şi mai e încă unul.  Nu vreau să-i spun pe toţi pentru că favoriţi sunt Alexa şi cu Teja. Poate ei (n.r. – favoriţii) nu vor să vină la Steaua. Nu vreau să vă spun toate, pentru că sunt unii care sunt orgolioşi. După sărbători. Acum vorbesc, domne, ce mentalitate, ce sistem, cum vezi, cutare, cutare, mai multe lucruri, că nu ne grăbim. Cu Dică am vorbit aseară, pe mine mă doare sufletul de el, dar nu am ce face. Nu a fost aşa de rău aseară. Problema a fost când te egalează de la 2-0 Botoşaniul, când ai atâţia accidentaţi, când te domină Gaz Metan în zece oameni şi îţi mai dă şi gol în zece oameni şi mai are şi bară, asta e problema, nu e în regulă”, a declarat, duminică, Becali, la Digi Sport.

Întrebat dacă numai Dică e vinovat, Becali a răspuns: „Cine e vinovat? Pot să mă dai afară pe mine? Sunt vinovat şi eu, toată lumea e vinovată. Cel mai vinovat sunt eu, dar nu pot să mă dau afară pe mine. Pe MM nu-l dau, că e fratele meu, e ca şi mine acolo, ca un fel de mâna dreaptă a mea. Nu-l dau afară pe MM, că el e ca şi cum ar fi Becali acolo. Cine-i vinovat, cine nu-i vinovat, nu contează, când echipa nu joacă eu zic că vinovat este antrenorul. Eu cu ce să fiu vinovat? Am zis aşa, din curtoazie şi smerenie. Cu ce să fiu eu vinovat? Dacă eu îţi iau jucători de milioane de euro şi te domină Gaz Metan în zece oameni şi primeşti gol şi te egalează Botoşaniul şi dacă te bate Chiajna, cu ce să fiu eu vinovat? Le-am dat eu la gioale la jucători? L-am băgat eu pe Roman fundaş stânga? Dică a făcut tot timpul echipa de start. Că m-am mai băgat la schimbări, e adevărat. Păi dacă văd un jucător că doarme pe teren intervin, dar nu fac eu echipa. Dacă nu vrei să-l bagi pe Man, zic că Man trebuie să fie titular, aia zic”.

Becali a reafirmat faptul că directorul sportiv Mihai Stoica a contesta calităţile de antrenor ale lui Dică şi că a cerut de multe ori schimbarea tehnicianului, scrie News.ro.

„Ştii ce mi-a zis MM într-o zi? <Tu te gândeşti numai la Dică şi la familia lui, dar ia gândeşte-te tu la încă 30 de familii!> <Care 30 de familii?> <30 de familii care suferă. Ceilalţi, jucătorii, că nu câştigăm şi nu vedem campionatul.> MM spunea: <Bă, Gigi, ia antrenor, că o să vezi!> <Nu fac eu şi nu schimb eu şi nu îmi bat joc eu de oameni>”, a spus Becali.

Gigi Becali a reafirmat şi faptul că va miza în continuare pe jucători cu experienţă şi că îl va transfera pe Andrei Cristea. Omul de afaceri a menţionat că nu se va consulta cu noul antrenor cu privire la transferuri.

„Andrei Cristea, da (n.r. – o să vină la FCSB). O să vină 4-5 jucători, şase poate. Pentru că nu se poate lua campionatul cu lotul ăsta. Cu lotul ăsta, aşa, valoros, cum spuneam eu, nu se poate lua campionatul. De ce, nu ştiu? Cu Nedelcu şi cu Man şi cu Coman nu se poate lua campionatul. Eu nu cred aşa ceva. L-am lăudat pe Coman, poate să facă milioane, dar nu se poate lua campionatul cu Coman. Pentru că fotbaliştii mari se văd la meciuri mari. Dacă joci cu CFR şi nu o distrigi, nu o spulberi, înseamnă că nu eşti fotbalist. Îl las pe Coman să mai crească, pentru că el nu poate la jocuri de-astea. Cine poate la jocuri adevărate e Man. Toată lumea a falimentat în fotbal şi eu câştig milioane din fotbal şi atunci înseamnă că n-ar trebui (n.r. – să se consulte cu noul antrenor la transferuri), că se alge praful după aia, dacă-l laşi pe antrenor să aducă jucători. Toţi care i-au lăsat pe antrenori au intrat în faliment”, a mai spus Gigi Becali.

CFR Cluj a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu scorul de 2-0 (1-0), pe FCSB, în ultimul meci al etapei a XXI-a a Ligii I şi ultimul din 2018. Clujenii termină 2018 pe primul loc în clasament, cu un avans de şase puncte faţă de rivala FCSB.

Gigi Becali a anunţat, sâmbătă, după ce FCSB a fost învinsă, cu 2-0, acasă, de CFR Cluj, că antrenorul Nicolae Dică trebuie să-şi dea demisia şi i-a enumerat pe Mihai Teja şi pe Dan Alexa printre posibilii tehnicieni care ar putea prelua echipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *