Skip to content
Social

Nicolae Hurduc: Ministerul Cercetării nu blochează laserul de la Măgurele

Ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, a răspuns, miercuri, unor acuzaţii apărute în spaţiul public şi a subliniat că ministerul nu blochează dezvoltarea laserului de la Măgurele, potrivit Agerpres.

„Ministerul Cercetării este acuzat că blochează cea de-a doua etapă a laserului, este vorba despre achiziţia echipamentului de raze gamma. Este al doilea echipament important, pe care trebuia să îl achiziţioneze Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”. Suntem somaţi să semnăm act adiţional, să deblocăm situaţia. Ministerul nu poate face aşa ceva”, a declarat Hurduc la Parlament.

Potrivit acestuia, Ministerul Cercetării are rol de coordonare în acest proiect.

„Este un contract comercial între Institutul Naţional pentru Fizică şi Inginerie Nucleară şi partenerul Eurogamma. Este un consorţiu european. Noi nu putem interveni în niciun fel. Noi am avut şi avem în continuare rol de mediator în acest conflict care a apărut între Eurogamma şi institut, în sensul că eu am luat legătura cu ambasadorii din Italia şi Franţa, încercăm să găsim nişte soluţii comune, să deblocăm această situaţie. Însă mai mult decât rol de mediator noi nu putem avea, să fie foarte clar lucrul acesta. În ceea ce priveşte modul de operare, aparţine Institutului de la Măgurele”, a explicat ministrul Hurduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *