Skip to content
Politică

Nicolae Robu, despre alianțele preelectorale

Primarul Municipiului Timișoara și co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că liberalii timişeni nu sunt adepţii încheierii alianţelor preelectorale, astel de decizii urmând să fie luate după rezultatul votului alegerilor locale din 5 iunie, informează agerpres.ro.

„Noi avem drumul nostru – şi acelaşi lucru îl cerem de la fiecare partid, să meargă în faţa alegătorilor pentru a vedea care este strategia şi suportul de care se bucură. După alegeri vom analiza, de la caz la caz, unde este potrivit să ne aliniem şi cu cine, dar preelectoral nu dorim să încheiem alianţe. Putem avea discuţii interumane, ne putem înţelege bine cu unii sau cu alţii, dar nicidecum nu încheiem acorduri preelectorale cu promisiuni pentru posturi post-electoral. După alegeri se poartă toate discuţiile, unde va fi cazul să se poarte”, a spus Robu.

Potrivit liberalului, lista finală cu aspiranţii la funcţii va fi gata până la mijlocul lunii martie, după ce se vor încheia procedurile de analiză şi de evaluare a fiecărui potenţial candidat.

„Suntem în etapa în care se acordă punctaje după meritele pe are le etalează fiecare aspirant, din viaţa profesională, din activitatea civică, din cea de partid. Pe lângă punctajul obţinut dintr-o asemenea evaluare, vor fi punctaje date pe considerente de suport politic, respectiv. (…). Din punctajele date de cei doi copreşedinţi, de primarul Timişoarei şi de Biroul Politic Municipal şi de cel Judeţean, se va calcula punctajul care va da clasamentul final”, a explicat Robu.

Potrivit copreşedintelui PNL Timiş, Dan Popa, unii dintre aspiranţi la calitatea de candidat pentru diferite funcţii legislative post-electorale s-au retras, întrucât nu aveau dosarul complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *