Skip to content
Politică

Nicolae Robu: Eu cred că Ludovic Orban nu a făcut niciun linșaj la adresa premierului Cîțu

presalocala.com

După ce a fost întrebat de mai multă lume ce părere are despre „linșajul” lui Ludovic Orban la adresa lui Florin Cîțu, fostul primar a decis să-și exprime pe pagina sa de Facebook punctele de vedere, atacându-l pe premier și pe senatorul de Timiș, Alina Gorghiu, una dintre cele mai mari susținătoare ale acestuia. „Eu cred că Ludovic Orban nu a făcut niciun linșaj la adresa premierului Cîțu. A vorbit foarte decent, calm, sobru, sincer, cum o face de obicei, despre teme despre care nu avea cum să nu vorbească! Eu sunt uluit nu numai că dl Cîțu a făcut ce-a făcut, chiar nu-l vedeam omul care să facă așa ceva. Sunt uluit și mai mult că dânsul și susținătorii săi, în loc: să spună, ca oameni responsabili, că faptele sunt extrem de grave, că este gravă și regretabilă ascunderea lor, să facă apel ca nimeni să nu repete astfel de fapte și apoi să invoce instituția reabilitării, de care, în opinia mea, în afara criminalilor și violatorilor, orice om trebuie să poată beneficia, ei -dl Cîțu și susținătorii- AU JIGNIT conduita și inteligența a numai Dumnezeu știe câtor oameni, spunând: TOȚI am făcut așa ceva -în traducere liberă: nu-i nimic grav să pui în pericol viața unor semeni, cu toții am făcut-o!”, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook. Fostul primar a fost categoric: „NU, d-nelor și d-lor, n-am făcut toți așa ceva, chiar dacă fiecare ne avem păcatele noastre! Majoritatea covârșitoare a noastră n-am pus în pericol viața unor semeni și n-am uitat să ne plătim datoriile la bancă!”

Robu a mai precizat că degeaba s-a ieșit ulterior cu abordarea corectă, mai bine zis parțial corectă întrucât ce-a fost de dezvăluit privindu-i, ei dezvăluiseră, deja. „În privința d-lui Câțu, mă întreb, ce credibilitate mai poate el avea că este un om sincer, când el răspunde la întrebarea dacă i s-au pus cătușe sau nu, că nu-și amintește. Apoi, la întrebarea dacă a consumat sau nu droguri, că judecătorul a închis cazul cu nerambursarea creditului (?!!!), răspuns fără nicio legătură cu întrebarea. Iar la întrebările privind acei circa 7.000 de dolari, pe care i-a datorat să lase, pe fond, lucrurile, într-o asemenea ceață”, a fost de părere Nicolae Robu. În privința apelului la responsabilitate și decență lansat marți de susținătorii premierului Cîțu, Robu consider că „e foarte bun în conținut, numai că trebuia să și-l adreseze mai întâi lor înșiși, la începutul acestei campanii! Se simt, ei, oare, onorați de faptul -ca să iau un singur exemplu- că l-au lăsat pe președintele PNL, ales cu 80%, de mii de pnl-iști, singur, pe primul rând de scaune al sălii, la Cluj?!”

Despre Ludovic Orban, fostul primar al Timișoarei crede că „este un liberal autentic, a luptat „în tranșee”, în toate campaniile, pentru cauzele PNL, nutrește până în ultima celulă valorile liberalismului de dreapta, nu va duce niciodată PNL spre progresism/neomarxism, susține valorile tradiționale, conservatoare -familie, patrie etc.-, care au dus omenirea la nivelul la care este ea astăzi, valori cu care rezonează peste 80% din populația României, din ce în ce mai indignată și mai îngrijorată de curentele „neo” și cunoaște personal, după nume și prenume, majoritatea covârșitoare a primarilor și președinților de organizații locale liberale, empatizează cu ei, îi simte și este simțit de ei în carne și oase, nu este pentru ei o abstracție, o promisiune că vor primi bani – promisiune ce știm bine cu toții că nu se va materializa!-, pentru că nimeni nu poate gestiona discreționar banii țării, indiferent de funcția deținută”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *