Skip to content
Politică

Nicolae Robu, lămuriri cu privire la perchezițiile DNA de la Primăria Timișoara. Edilul a depus plângere penală

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat marți, într-o conferință de presă, că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în urmă cu doi ani, cu privire la suspiciunea sa asupra înstrăinării unui număr foarte mare de imobile din patrimoniul municipalității și al Statului Român.

‘Având în vedere suspiciunile existente în percepția publică și inclusiv în cea personală a subsemnatului cu privire la modul în care s-a ajuns ca un număr atât de mare de bunuri imobiliare ce au aparținut Primăriei, respectiv Statului Român sau au fost în administrarea acestora să devină proprietăți private ale câtorva persoane/clanuri ale căror venituri oficiale, conform acelorași percepții publice și personale, nu par a fi fost la un nivelul care să permită susținerea unor tranzacții de anvergura celor în cauză, vă solicit respectuos să cercetați restituirile în natură și celelalte forme de transfer de proprietate fostă publică la sfârșitul perioadei comuniste, către proprietari privați, petrecute din 1990 până în prezent’, arăta Nicolae Robu în respectiva sesizare către Parchet.

Edilul a făcut marți aceste precizări în replică la informațiile vehiculate în mass-media potrivit cărora ar fi implicat în recentele acțiuni ale procurorilor desfășurate în cadrul cercetărilor privind restituirea de imobile pe Legea 112/1995.

‘S-au făcut afirmații că, de mai multe ori, în Primărie s-ar fi făcut percheziții. Au mai fost de două ori veniți reprezentanți ai DNA pentru a le lua declarații unor angajați. Niciodată nu sa întâmplat nimic la Cabinetul Primarului, așa cum au încercat unii să prezinte lucrurile, introducându-mă și pe mine în ecuație, chiar și subliminal. Niciodată nu s-a făcut vreo percheziție niciunde în Primărie până săptămâna trecută, când, cu mandat de la DNA, a fost prezentă o echipă de la Poliție, care a procedat super civilizat, așa cum trebuie să se întâmple într-un stat de drept. Mi s-a cerut să întrerup relația cu publicul în camera 30, unde urma să aibă loc percheziția și până seara și-au văzut de treaba lor, de unde au ridicat aproape 7.000 de dosare. E firesc ca atunci când există sesizări de spre nereguli să se procedeze inclusiv la percheziții’, a afirmat Nicolae Robu.

El a precizat că, la recenta percheziție a celor din structura centrală a DNA, „oamenii legii nu au avut nevoie de la primar nici măcar de o semnătură că au ridicat dosarele”, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *