Skip to content
Știri locale Timiș

Nicolae Robu: Nu numai localitatea de domiciliu o aveţi de ascuns, domnule Fritz, ci şi diplomele de studiu?

Inquam Photos / Cornel Putan

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu îl întreabă pe actualul edil, Dominic Fritz, dacă a „minţit” în privinţa studiilor sale.

Nu numai localitatea de domiciliu o aveţi de ascuns, domnule Fritz – vă anunţ că oricum va apărea în curând dovada că e una din Germania! ci şi diplomele de studiu?!„, scrie Robu, pe Facebook, după ce Prefectura Timiş a considerat ilegale hotărârile Consiliului Local Timişoara privind publicarea dovezii domiciliului şi a actelor de studii de către conducerea Primăriei Timişoara şi solicită revocarea acestora.

Nu numai localitatea de domiciliu o aveţi de ascuns, domnule Fritz – vă anunţ că oricum va apărea în curând dovada că e una din Germania! ci şi diplomele de studiu?! Şi în privinţa studiilor aţi minţit?!

Prefectul de Timiş, fost avocat al unuia dintre cele mai detestate de către timişoreni personaje, ajuns într-un final cu mai multe condamnări -patronul firmei ”Îngerii Galbeni”, firmă care ridica ILEGAL maşinile parcate incorect- şi totodată fost consilier juridic al d-lui Fritz -se vorbeşte că el i-a “aranjat” d-lui Fritz acceptarea candidaturii, deşi nu îndeplinea cerinţa legii de a avea domiciliul în Timişoara!- spune acum NU demersului Consiliului Local ca Primarul şi ceilalţi aleşi să fie obligaţi să-şi publice fotocopii după actul de identitate în care le este înscris domiciliul şi după diplomele de studii pe care au pretins că le au!

Incredibil! De ce credeţi, oare, că domnul Fritz preferă toate aceste discuţii în loc să-şi publice aceste documente, de bun simţ de interes public?! Evident: pentru că are lucruri de ascuns! E în afara legii! Ca sinistrul spectacol să fie întreg, aştept, acum, ca eu, care mi-am publicat fotocopiile în discuţie, să fiu sancţionat pt încălcarea legii! N-ar fi interesant?”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

După ce a analizat cele două hotărâri de Consiliu Local care prevăd ca primarul, viceprimarii şi ceilalţi şefi din Primăria Timişoara să publice dovada domiciliului, respectiv actele de studii, Prefectura Timiş a transmis, marţi, Consiliului Local un recurs graţios – act administrativ prealabil pentru obţinerea anulării unei hotărâri de consiliu local – solicitând Consiliului Local revocarea hotărârilor, acestea fiind considerate ilegale.

În 13 iulie, Consiliul Local Timişoara a votat cele două hotărâri iniţiate de consilierul PRO România Marius Craina, prin care primarul, viceprimarii şi ceilalţi şefi din Primăria Timişoara, dar şi consilierii locali să-şi publice dovada domiciliului, respectiv a studiilor, pentru o mai bună transparenţă a actului administrativ.

Potrivit News.ro, primarul USR PLUS Dominic Fritz a declarat, după votul colegilor săi, că aceste hotărâri nu vor avea câştig de cauză pentru că nu au girul secretarul municipalităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *