Skip to content
Politică

Nicolae Robu taie nodul gordian al grațierii: vrea ÎNCHISOARE nouă

romaniatv.net

Nicolae Robu – primarul PNL al municipiului Timișoara (al treilea ca număr de locuitori) – taie nodul gordian al grațierii: edilul spune că vrea să construiască o ÎNCHISOARE nouă.

Penitenciarul ar urma să fie construit în comuna Giroc (vecină orașului), să îi ia locul celui din centrul Timișoarei și să fie mai mare decât acesta. Autoritățile locale caută de mulți ani o soluție în această privință.

Primarul liberal a explicat, pentru Ziare.com, care sunt motivele pentru care este nevoie de mutarea inchisorii. Primul este acela că în locul unde se află actuala pușcărie va fi construit un cartier de afaceri.

„Discutiile pe acest subiect, mutarea penitenciarului in afara orasului, sunt foarte vechi, de vreo 10 ani. Eu am readus in actualitate subiectul din doua motive.

Unu: ca zona in care se afla penitenciarul la ora actuala sufera transformari majore, va deveni de departe cea mai moderna zona a Timisoarei. Respectand proportiile, va fi pentru Timisoara ce este La Defense pentru Paris si, prin urmare, este total inadecvat ca penitenciarul sa ramana in continuare acolo.

E foarte aproape de Iulis Mall, unde este in curs de dezvoltare o investitie de 230 de milioane de euro, numita Openville, unde se va construi, printre altele, si cea mai inalta cladire din Romania, a detaliat Nicolae Robu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *