Skip to content
Politică

Nicolas Sarkozy rupe tăcerea: Trăiesc infernul acestei calomnii!

rbth.com

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, inculpat în cadrul anchetei privind finanţarea de către Libia a campaniei sale electorale din 2007, rupe tăcerea. Concret: politicianul a susținut că din 11 martie 2011 trăieşte „infernul calomniei”.

Din 11 martie 2011, trăiesc infernul acestei calomnii”, a declarat Sarkozy, care denunţă de asemenea lipsa unei „dovezi materiale” în acuzaţiile formulate împotriva lui.

Mai mult, Sarkozy a precizat că „a fost acuzat fără nicio dovadă materială”, prin declaraţii ale fostului dictator libian Muammar Gaddafi şi ale apropiaţilor săi, precum şi ale intermediarului franco-libanez Ziad Takieddine.

„Faptele de care sunt suspectat sunt grave, sunt conştient de asta. Însă dacă, aşa cum nu încetez să spun cu cea mai mare constanţă şi energie, aceasta este o manipulare a dictatorului Gaddafi sau a bandei sale (…), atunci eu le cer magistraţilor să măsoare profunzimea, gravitatea, violenţa nedreptăţii care îmi este făcută”, a precizat acesta, potrivit Agerpres.ro

Totodată, fostul președinte a adăugat că în timpul celor 24 de ore de arest, a încercat ”cu toată forţa de convingere să arăt că indiciile grave şi concordante care constituie punerea sub urmărire nu sunt întrunite, dat fiind ‘subţirimea’ documentului care a făcut obiectul unei anchete judiciare şi ţinând cont de caracteristicile extrem de suspecte şi de trecutul greu încărcat al lui Takieddin”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *