Nicoleta Pauliuc (PNL): 58% dintre adulţii români sunt supraponderali

MEDIA.PNL.RO
Sursa foto: MEDIA.PNL.RO

Senatoarea Nicoleta Pauliuc (PNL) a declarat marţi, în cadrul dezbaterii ”O educaţie nutriţională corectă, un viitor sănătos pentru copiii noştri”, organizată la Senat, că avem statistici îngrijorătoare. Astfel, conform raportului OMS de anul trecut, 58% dintre adulţii români sunt supraponderali, iar conform unui raport din 2015, circa 25% dintre copiii români sunt supraponderali. Ea a mai arătat că este foarte bine că sunt deja introduse în şcoala românească discipline opţionale precum „Educaţie pentru sănătate” sau „Educaţie ecologică şi pentru protecţia mediului”, însă problematic este accesul real al elevilor la astfel de materii.

”Astăzi este o zi când începem o serie de dezbateri pe tema nutriţiei sau dezbateri pe care ne-am propus să le realizăm şi să le dedicăm vieţii sănătoase. În deschiderea acestei sesiuni vă invit să reflectăm puţin la definiţia pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) o dă sănătăţii. Se spune în preambulul la Constituţia OMS că sănătatea este „o stare completă de bine din punct de fizic, mintal şi social şi nu doar simpla absenţă a unei boli sau infirmităţi”.

Aş vrea deci să ne gândim la ceea ce înseamnă această „stare de bine din punct de vedere fizic, mintal şi social”. Ea ar trebui să includă, cu siguranţă, şi o hrană adecvată. Dar nu vorbim doar de hrana în sine, ci de toate deciziile pe care le luăm şi care ne afectează fizic”, a spus Nicoleta Pauliuc în cadrul dezbaterii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: