Nicoleta Pauliuc (PNL): Noul proiect de țară trebuie să cuprindă reforma sistemului sanitar în ansamblu

Nicoleta Pauliuc
Nicoleta Pauliuc / sursa: captură foto

Prezentă azi la dezbaterea ”Medicina Viitorului”, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a amintit că în PNRR sunt prevăzute 400 de milioane de euro pentru realizarea sistemului de eHealth și telemedicină. Conceptul de „sănătate digitală“, care include atât m-sănătatea (sănătatea mobilă), cât și e-sănătatea, descrie utilizarea generală a Tehnologiei Informației și Comunicației (aplicații digitale, mobile, wireless, platformă cloud etc.) pentru furnizarea serviciilor de asistență medicală.

”Întotdeauna am crezut că astfel de dezbateri nu pot genera decât progres şi că ele ne pot ajuta pe noi, cei care avem responsabilitatea legislativă, să luăm cele mai bune decizii şi să generăm politici publice în interesul românilor. Dacă vrem cu adevărat ca telemedicina să ne ajute – nu doar să fie o chestiune pe care să o bifăm pe hârtie –, este absolut necesar să construim un sistem care să-i deservească îndeosebi pe cei din mediul rural sau din urbanul mic. Provocarea este cu atât mai mare cu cât oamenii care ar avea cea mai mare nevoie de telemedicină sunt şi cei care sunt cel mai puţin digitalizaţi”, a declarat senatoarea PNL.

Nicoleta Pauliuc este inițiatoarea legii privind medicina personalizată: ”Când vorbim despre „Medicina viitorului”, eu mă gândesc cu precădere la două lucruri: tehnică medicală de ultimă generaţie şi introducerea în schemele de tratament ale unor noi molecule sau a unor noi proceduri medicale moderne. Tot în planul telemedicinei, aş vorbi despre posibilitatea ca această formă de serviciu sanitar să-i ajute foarte mult pe cei 6% dintre români care suferă de boli rare”.

Senatoarea PNL a anunțat recent că sprijină demersul inițiat de organizaţiile pacienţilor din România şi de societatea  civilă de alocare a 9% din PIB pentru Sănătate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: