Skip to content
Alegeri Politică

Nicoleta Pauliuc (PNL): Procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, sabotat de PSD

Inquam Photos / George Călin

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc acuză Partidul Social Democrat (PSD) că sabotează intenționat alegerile prezidențiale de anul acesta.Liberalul susține că social-democrații se folosesc de Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din mai pentru a întârzia pregătirea instituțiilor implicate în procesul electoral.

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a participat marți, 10 septembrie, la ședința Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019, în cadrul căreia au fost audiați reprezentanții Institului Național de Statistică și ai Sistemului de Telecomunicații Speciale, scrie b1.ro.

Procesul electoral pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 este sabotat de PSD

Acțiunile Partidului Social Democrat prejudiciază grav procesul electoral din toamna acestui an, atât prin măsurile impuse în cadrul Comisiei de anchetă a alegerilor europarlamentare, cât și prin maniera de abordare care afectează timpul necesar unei pregătiri judicioase.

Lăsând deoparte absurdul situației în care o majoritate parlamentară a decis să ancheteze niște presupuse fraude din cadrul alegerilor organizate de propriul Executiv, asistăm la o serie de decizii care ridică mari semne de întrebare cu privire la intențiile reale ale PSD în ceea ce privește scopul înființării acestei comisii.

În prezent, cele 19.000 de tablete utilizate la alegerile europarlamentare din acest an sunt sigilate ca urmare a măsurilor dispuse de Comisie și, prin urmare, inaccesibile reprezentaților Autorității Electorale Permanente (AEP) care au obligația instruirii operatorilor acestor dispozitive.

În condițiile în care, la alegerile europarlamentare, procesul de selecție și instruire s-a întins pe durata a 94 de zile, doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în cel mai fericit caz, după tergiversarea finalizării raportului Comisiei de anchetă până spre finalul lunii septembrie, membrii AEP vor avea la dispoziție cam 40 de zile pentru implementarea procesului de instruire.

Dacă adăugăm și faptul că, până la această dată, nu au fost achiziționate cele 4.000 de tablete necesare votului din diaspora, avem deja conturat tabloul unei organizări defectuoase programate.

Nu în ultimul rând, pentru a înțelege pe deplin abordarea aparent incoerentă și contradictorie a PSD, trebuie amintită strania decizie a Guvernului Dăncilă care a emis în 27 august a.c. – înainte de aflarea verdictului Comisiei de anchetă – HG 631 care stabilește la art. 5, alin. 1 că la alegerile prezidențiale din luna noiembrie vor fi folosite același soft și aceeași infrastructură utilizate în alegerile pe care le suspectează de fraudă și le anchetează.

Toate aceste acțiuni, puse în contextul practicilor antidemocratice demonstrate de-a lungul anilor de PSD, atrag suspiciunea rezonabilă cu privire la un potențial proces de sabotare a procesului electoral pentru alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, astfel încât să creeze spațiul de manevră necesar unor eventuale acuzații de fraudă și contestare a rezultatului alegerilor„, scrie Pauliuc pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *