Nicoleta Pauliuc: Programul electoral al lui Ciolacu poate fi uşor înscris în categoria „poveşti nemuritoare”

Nicoleta Pauliuc / Sursa foto: Nicoleta Pauliuc

Liberala Nicoleta Pauliuc a comentat programul lui Marcel Ciolacu, despre care spune că se încadrează la povesti nemuritoare.

Marcel Ciolacu este pus în postura de Petre Ispirescu dacă ne gândim că programul său electoral poate fi uşor înscris în categoria „poveşti nemuritoare”.

Președintele PSD pare că vrea să rămână prim-ministru după 2025, dar cu măsurile pe care le-a luat PNL. Cam aceasta ar fi concluzia discursului și programului prezidențial pe care le-am văzut și auzit azi.

Este evident că nu știe clar care sunt atribuţiile Preşedintelui ţării şi le confundă cu cele pe care le are acum ca premier. Promite salarii de 2.600 de euro pe lună şi pensii de 810 euro, dar nu arată în niciun fel cum ar putea şeful statului să împingă lucrurile în această direcţie.

Dar, dacă tot a lansat un program de guvernare în locul unuia de președinte, ar fi trebuit să vorbească și despre problemele structurale pe care chiar Guvernul său le-a creat: deficitul bugetar de 8% care trebuie redus într-o perioadă scurtă la 3%, blocarea fondurilor europene (atât cele de coeziune, cât şi banii din PNRR), cum creştem cheltuielile de Apărare (mult subdimensionate faţă de alocare), cum reducem deficitul balanţei comerciale ajuns la 29 de miliarde de euro în 2023.

Vorbe multe şi goale, fantezii şi o lipsă cruntă de soluţii, în spatele cărora se ascunde dorinţa PSD de a pune mâna pe toată puterea în stat şi de a deveni astfel partidul unic, doar cu un mic satelit, extremist, de AUR .

Cel mai rușinos aspect este că propune, în mod ipocrit și cinic, finalizarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului, după ce ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a blocat aproape un an de zile acest Plan.

Altfel, în ziua în care Republica Moldova îşi va afirma parcursul european şi pro-Vest, Marcel Ciolacu şi-a lansat un program de candidat la Președinția României cu referiri extrem de sumare la relația noastră cu oamenii noștri dragi de peste Prut.

#CiolacuVorbemulte #NUCiolacu

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: