Skip to content
Politică

Nicolicea cere clarificarea IMEDIATĂ a situației OUG 13

ExpressPress.ro

Comisa juridică a Camerei Deputaților a ajuns la un numitor comun: OUG 14 să fie adoptată, însă OUG 13 sa fie clarificată, deoarece trebuie să se specifice în mod clar dacă efectele ei au încetat.

Ne-a sosit înștiințarea pe ordonanța 14, încă nu o avem repartizată la comisie. Profitând de această discuție, personal, le-am pus la dispoziție colegilor toată documentația în așa fel încât să se poată lua măsurile necesare la următoarea ședință și acesta a fost consensul. Consensul este — ordonanța 14 să fie aprobată și clarificată situația ordonanței 13, în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data la care ordonanța 14 a intrat în vigoare. Adică ordonanța 13 a fost abrogată la acea dată. Consensul este pentru această soluție. Rămâne ca până luni, când vom avea această ședință, colegii să vină cu propuneri care să nu mai poată să fie contestate de nimeni. Voi solicita Biroului permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în așa fel încât plenul să se poată pronunța luni sau marți pe ordonanța 14, să o aprobe. Ordonanța 13 nu a venit, eu am avut o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanței 14 să se facă specificația că ordonanței 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată de ordonanța 14 și prin urmare procedura legislativă încetează”a declarat Eugen Nicoleice, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, conform agerpres.ro.

Ordonanţa 13 se află şi acum în dezbaterea Senatului, iar o soluţie finală se va da abia în şedinţa de luni a Comisiei juridice, prin intermediul votului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *