Skip to content
Politică

Nicolicea: Este bine ca în funcţiile importante europene să fie cât mai mulţi români

Great News.ro

Deputatul PSD Eugen Nicolicea afirmă, referitor la votul în favoarea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, că „este bine ca în funcţiile importante europene să fie cât mai mulţi români”, potrivit News.ro.

„Punctul meu de vedere este că orice român care obţine, accede într-o funcţie importantă europeană este un lucru bun pentru România”, a afirmat Eugen Nicolicea, joi, la Digi 24.

El a spus că afirmaţia premierului Dăncilă că nu o susţine pe Kovesi nu înseamnă a avea un mandat, ci poate fi şi o neimplicare.

Iar în ceea ce priveşte punctul meu de vedere general, este bine că în funcţiile de conducere europene, funcţiile importante europene să fie cât mai mulţi români„, a declarat Nicolicea.

Nicolicea a mai susţinut că situaţia lui Kovesi nu este similară cu a Rovanei Plumb, pentru care Parlamentul nu a încuviinţat urmărirea penală.

Întrebat de ce în cazul Laurei Codruţa Kovesi nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie, el a spus: „La doamna Rovana PLumb era o situaţie de ridicarea imunităţii. Dincoace erau argumente dacă susţii sau nu susţii o persoană într-o funcţie. La capitolul susţinere într-o funcţie publică, merg şi astfel de argumente şi îndoieli ca să spui de ce nu susţii, pe când la ridicarea imunităţii mergi numai pe lege şi pe Constituţie”, a afirmat el.

Laura Codruţa Kovesi a primit joi, în COREPER, un vor favorabil pentru postul de procuror-şef european. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi. Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European în favoarea sa pentru prostul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *