Skip to content
Politică

Nicolicea i-a pus la punct pe USR-iști: pedeapsă grea pentru parlamentarii care vor mai face scandal

ExpressPress.ro

Deputatul PSD Eugen Nicolicea – președintele Comisiei juridice din forul legislativ inferior – i-a pus la punct pe aleșii USR. Vedeți mai jos ce pedeapsă grea vor primi parlamentarii care vor mai face scandal în Casa Poporului.

Comisia pentru Regulament a Camerei Deputatilor a dat marti raport favorbail pe propunerea de modificare a Regulamentului deputatilor, la propunerea lui Eugen Nicolicea, transmite Ziare.com.

Aceasta prevede ca, daca deputatii nu respecta regulamentul si perturba activitatile, pot fi sanctionati cu suspendarea participarii la lucrari, intre 2 si 30 de zile lucratoare.

Potrivit lui Eugen Nicolicea, prevederile sunt preluate din Regulamentul Parlamentului European, iar propunerea va intra la vot in sesiunea din toamna.

Astfel, fata de forma initiala, Nicolicea a anuntat ca a fost introdusa si o prevedere care le interzice deputatilor sa afiseze bannere sau pancarte in plenul Parlamentului.

„Este interzisa perturbarea activitatii parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii atat de la tribuna Camerei, cat si din sala de sedinte a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Paralmentului”, se arata in propunerea de modificare a regulamentului.

De asemenea, presedintele de sedinta poate chema la ordine deputatii care tulbura dezbaterile sau creeaza dezordine. In cazul in care, dupa chemarea la ordine, deputatii continua sa se abata de la regulament sau impiedica in orice mod desfasurarea normala a lucrarilor, presedintele de sedinta retrage cuvantul, iar daca acestia persista, dispune eliminarea din sala.

Acelasi articol prevede ca evacuarea din sala a deputatilor in situatiile prevazute mai sus se face prin Secretariatul General, care cheama serviciul de securitate.

O alta prevedere stabileste ca presedintele poate suspenda sedinta, daca deputatii perturba buna functionare a acesteia.

In plus, sunt introduse noi fapte care constituie abateri disciplinare parlamentare, respectiv: „perturbarea activitatii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduita, de curtoazie si de disciplina parlamentara” si „blocarea activitatii parlamentare”.

Iar intre sanctiunile pentru abaterile de la Regulament se stabileste: „fara a aduce atingere dreptului de vot in sedinta de plen si sub rezerva respectarii stricte a regulilor de conduita, suspendarea temporara a participarii deputatului la o parte sau la toate activitatile Parlamentului pentru o perioada cuprinsa intre doua si treizeci de zile lucratoare”.

Masurile au fost luate dupa ce in luna iunie, cativa protestatari #Rezist s-au aflat pe holul de la plenul reunit al Parlamentului, la invitatia grupului senatorial USR, in timpul discursului premierului Viorica Dancila si au strigat „Justitie, nu coruptie!”, „Cuib de hoti si de mafioti”, „Dragnea nu uita, asta nu e tara ta”, ei asezandu-se pe jos, pentru a nu fi evacuati de catre agentii de paza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *