Skip to content
Politică

Nicolicea ironizează referendumul lui Iohannis: E făcut ca domnul președinte să mai ia niște voturi

Vicepreședintele Biroului Permanent al Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, nu i-a în serios demersul președintelui Klaus Iohannis, care propune o consultare populară pe problema justiției. El spune că referendumul este doar o tactică electorală menită să îi aducă președintelui voturi în plus la alegerile prezidențiale de anul acesta.

”Este un referendum făcut ca domnul președinte să mai ia niște voturi. Președintele nostru, Dragnea, abia așteaptă să convoace Iohannis un astfel de referendum. Câteva argumente sunt: credeți că e posibil să vorbești de declanșarea unui referendum și abia acum să te consulți cu privire la întrebare? Deci acum se consultă ca să vadă ce întrebare i-ar aduce lui niște voturi. Dacă avea o problemă importantă, când anunța spunea și ce vrea. Credeți că e bine să convoci sau să spui că vei face acest lucru fără să știi despre ce întrebi?”, a declarat deputatul.

Întrebat dacă o prezență masivă la vot ar fi o problemă pentru social-democrați, Eugen Nicolicea a spus că nu crede acest lucru și că PSD se bazează pe electoratul propriu.

Klaus Iohannis a convocat mai multe sesiuni de consultări cu partidele, dar și cu reprezentanții societății civile în vederea organizării referendumului pe data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *