Skip to content
Politică

Nicolicea salută inițiativa lui Toader: OUG-ul este o decizie corectă

ExpressPress.ro

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD), a venit cu precizări în contextul anunțului Ministrului Justiției, Tudorel Toader, referitor la o OUG ce vizează revizuirea sentințelor date în baza protocoalelor cu SRI sau a interceptărilor ilegale.

CITIȚI ȘI: Tudorel Toader pregătește o OUG: ce schimbări ar aduce

Mai precis, Eugen Nicolicea consideră că adoptarea unei astfel de Ordonanțe de urgență este corectă, argumentând că “ţine de rezolvarea unei situaţii extraordinare”, potrivit news.ro.

Este o decizie corectă. Ţine de rezolvarea unei situaţii extraordinare, şi anume nişte sentinţe nedrepte în baza unor protocoale ilegale. (…) Pentru a se rezolva acest lucru este nevoie de lege, iar legea respecivă poate să fie suplinită de o Ordonanţă, pentru că o OUG se dă în baza delegării legislative. Guvernul poate să facă acest lucru. (…) Orice zi în nerezolvarea acestora este un lucru negativ”, a declarat Eugen Nicolicea.

De asemenea, referitor la caracterul de urgenţă al acestei Ordonanţe, deputatul PSD a spus că acesta este evident că acesta există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *