Nicu Popescu a invitat-o pe Luminița Odobescu la Chișinău: România, avocatul R. Moldova în procesul de aderare la UE

Luminița Odobescu / Facebook
Sursa foto: Facebook / Luminița Odobescu

Vicepremierul și ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu, a discutat joi la telefon cu noua ministră de externe a României, Luminița Odobescu, pe care a invitat-o să efectueze o vizită la Chișinău

Popescu a felicitat-o cu prilejul învestirii în funcție și și-a exprimat speranța că relațiile dintre Republica Moldova și România vor continua să se dezvolte “vertiginos”, transmite Radio Moldova.

“Am discutat despre importanța relațiilor bilaterale dintre țările noastre și am exprimat cu tărie convingerea mea că acestea vor continua să se dezvolte vertiginos. Suntem determinați să realizăm proiecte comune care să aducă beneficii tuturor cetățenilor. România va fi în continuare principalul avocat al țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat Nicu Popescu, după convorbirea telefonică cu Luminița Odobescu.

Nicu Popescu a invitat-o pe Luminița Odobescu să întreprindă o vizită la Chișinău.

Luminița Odobescu este noul ministru de externe al României în Guvernul condus de Marcel Ciolacu, care a primit astăzi votul de învestitură al Parlamentului.

Odobescu îl succedă în funcție pe Bogdan Aurescu, care a revenit la Palatul Cotroceni în calitate de consilier prezidențial pentru politică externă și căruia Popescu i-a mulțumit pentru “sprijinul fratern”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: