Skip to content
Economie Societate

Niculae Havrileţ a renunţat la mandatul de administrator la Romgaz

HotNews.ro

Niculae Havrileţ, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a renunţat la mandatul de administrator la Romgaz, acesta fiind desemnat recent în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, relatează News.ro.

„În şedinţa din data de 18 decembrie 2019, Consiliul de Administraţie al Romgaz a luat act de renunţarea la mandatul de administrator la Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a lui Niculae Havrileţ, începând cu data de 9 decembrie 2019”, arată un comunicat al companiei de stat.

De asemenea, furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a anunţat în urmă cu o săptămână că Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei, funcţie pe care o deţinea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Niculae Havrileţ are peste 35 de ani de experienţă în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale, dintre care 20 de ani în poziţii de conducere.

Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică – Utilaj Tehnologic, Niculae Havrileţ are o bogată experienţă în administraţia publică centrală. În perioada iunie 2012 – octombrie 2017, a ocupat poziţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost şi membru în Consiliul Autorităţilor de Reglementare din cadrul Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum şi membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

În intervalul 2002 – 2012, a ocupat funcţia de secretar general al Asociaţiei Naţionale Profesionale din sectorul gazelor naturale, iar în perioada 2001 – 2012 a fost director general al companiei de proiectare în domeniul gazelor naturale SC Gascop.

În anul 2000, Niculae Havrileţ a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *