Skip to content
Economie

Niculae Havrileț pleacă de la șefia companiei de distribuție a Electrica SA: ”Consiliul de administrație îmi spunea cu cine să lucrez”

Inquam Photos / Ilona Andrei

Niculae Havrileț, un nume foarte cunoscut în piața de energie, pleacă, odată cu finalizarea mandatului, de la șefia Distribuție Energie Electrică Romania (DEER). Aceasta este filiala de distribuție a Electrica SA, companie la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei. Havrileț afirmă pentru economedia.ro că nu a mai cerut o reînnoire a mandatului din cauza managementului „deficitar” și „chiar ilegal”, care îi dicta cu cine să lucreze și care nu îi permitea să își formeze propria echipă.

Niculae Havrileț a fost numit director general al Distribuție Energie Electrică România, compania de distribuție a energiei electrice din grupul Electrica, în data de 27 septembrie 2021. Mandatul său a fost limitat la șase luni, însă legea lasă loc de prelungire.

Conform surselor Economedia, mandatul lui Niculae Havrileț s-a încheiat luni, 28 martie, și nu a mai fost prelungit.

Niculae Havrileț a confirmat această informație pentru Economedia. El susține că nici nu a primit o propunere de prelungire a mandatului și nici nu a solicitat un nou mandat.

Havrileț declară, pentru Economedia, că motivul pentru care nu a solicitat un nou mandat este pentru că „managementul operatorului de distribuție din cadrul societății Electrica este total deficitar și chiar ilegal“.

Solicitat să detalieze problemele, el a explicat: „Operatorul de distribuție, atunci când face parte dintr-un operator integrat pe verticală, trebuie să aibă libertatea de a-și alege deciziile manageriale independente de alte interese din grup. Însă consiliul de administrație era implicat în recrutarea de personal, lucru care trebuie să fie exclusiv la competența directorului general executiv. Practic, consiliul de administrație îmi spunea cu cine să lucrez, în loc să îmi dea posibilitatea mie, ca director general, să îmi aleg echipa. Directorul financiar era recrutat de către consiliul de administrație, și nu de către comitetul de management condus de directorul general. Directorul de audit era recrutat tot de CA. Practic, consiliul de administrație era o instituție de recrutare și angajare în societate. În aceste condiții, eu nu puteam să mai continui și de aceea nu am cerut un nou mandat”.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *