Skip to content
Politică

Nicușor Constantinescu, ani grei de închisoare

Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la şase ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Decizia nu este definitivă.

Instanța i-a interzis lui Nicușor Constantinescu exercitarea unor drepturi după executarea închisorii, el fiind obligat să plătească 3.000 euro daune morale către partea civilă Marian Turbatu, respectiv 4.000 euro și 10.000 euro către două firme implicate în construcția centralelor eoliene.

De asemenea, judecătorii au decis ca Nicușor Constantinescu să rămână în arest preventiv.

Amintim că Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA în mai 2014, pentru complicitate la trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite.

În același dosar, a fost trimis în judecată și Adrian George Gâmbuțeanu, director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP Constanța), pentru 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii susțin că Gâmbuțeanu, cu sprijinul lui Nicușor Constantinescu, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziția Curții de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013, control care viza activitatea RAJDP Constanța, amintește agerpres.ro.

DNA preciza că, în 2009 — 2012, perioadă avută în vedere de controalele programate a se desfășura în anii 2011, 2012, 2013, a fost creat un folos necuvenit RAJDP Constanța, constând în faptul că activitatea sa financiar-contabilă a fost sustrasă verificării, în condițiile în care fondurile de care a beneficiat Regia din resursele publice în perioada supusă verificării au fost de peste 200 de milioane lei.

 

Nicușor Constantinescu mai este acuzat că, în perioada 2007 — 2014, nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăți comerciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *