Skip to content
Justitie

Nicușor Constantinescu, condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Decizia este definitivă

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit vineri, o nouă condamnare definitivă, de patru ani de închisoare în dosarul elicopterului SMURD căzut în Lacul Siutghiol, potrivit ctnews.ro.

Curtea de Apel Constanța a decis să respingă apelul formulat de Nicușor Constantinescu împotriva deciziei date anul trecut în luna mai de Tribunalul Constanța, care a decis condamnarea fostului președintele al Consiliului Județean Constanța la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Nicușor Constantinescu se află în închisoare unde ispășește mai multe condamnări pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

La data de 01 iulie 2013, Constantinescu ar fi pus elicopterul achizitionat din fonduri publice la dispozitia persoanei juridice respective, care nu a fost niciodata parte semnatara a Acordului de parteneriat in baza caruia a fost obtinuta finantarea nerambursabila si achizitionat elicopterul, schimband astfel beneficiarii directi ai investitiei, precum si destinatia aparatului de zbor respectiv. Pe aceasta cale, mai arata procurorii, inculpatul a angajat, lichidat, ordonantat si platit, in mod nelegal, in perioada 05.07.2013 – 30.10.2014, din fondurile publice ale Judetului Constanta, suma de 1.082.031,62 lei, reprezentand cheltuieli cu serviciile de intretinere si operare a elicopterului.

In data de 15 decembrie 2014, elicopterul cu patru persoane la bord – doi piloti de la Inspectoratul General de Aviatie si doua cadre medicale ale SMURD Constanta – s-a prabusit in lacul Siutghiol. Toti membrii echipajului au murit in urma accidentului.

În momentul producerii accidentului, elicopterul se intorcea dintr-o misiune aeromedicala, dupa ce transportase un pacient la Spitalul Judetean Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *