Skip to content
Politică

Nicușor Constantinescu, primele explicații după prăbușirea elicopterului SMURD. Acuzații fără precedent la adresa lui Arafat

Președintele Consiliului Județean Constanța a oferit marți primele explicații privind elicopterul SMURD prăbușit luni după- amiaza.

„Elicopterul a fost achiziționat la propunerea mea de către Consiliul Județean Constanța, prin programul transfrontalier România-Bulgaria. Face parte dintr-un program care se referă la salvarea vieților românești din Constanța și Dobrici. Eu am zburat cu acest elicopter, guvernatorul de la Dobrici a zburat cu acest elicopter. Acest elicopter are ca destinație, conform contractului de finanțare, are obligația de a salva viețile românești de pe teritoriul României și Bulgariei. El nu poate fi schimbat, pentru că se numește deturnare de fonduri. Destinatia lui nu este doar de a transporta vieți omenești, ci și de a survola teritoriul”, a declarat Constantinescu.

Șeful CJ Constanța afirmă că Raed Arafat a preluat acel elicopter și i- a schimbat destinația.

„A fost schimbată de domnul Arafat, care l-a preluat și a schimbat destinația contractului. Acest elicopter a avut flotoare, care înseamnă că poate sta la suprafața apei. Eu le-am cumpărat. Are tron ca să poate să te scoată din apă, are două motoare. Nu știu unde este vina domnului Arafat, nu știu. Anul trecut în 2013, când s-a dat în operare acest elicopter SMURD s-a făcut o licitație publică pentru operare, ce a avut un caiet de sarcini aprobat, care înseamnă număr minim de ore de zbor, număr de experiență lunară per pilot. Eu nu știu dacă sunt respectate aceste norme. Eu știu că nu a fost activată căpetenia portului Constanța, deși exista o barcă Jupiter la 500 de metri”, a spus Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu a precizat că el a refuzat să dea acel elicopter către MAI fără ca cineva să își asume destinația aceluia.

 „I-am spus: domnule Arafat, semnează dumneata. Am spus că nu am fost de acord cu această cerere abuzivă. Întrebați-l pe domnul Arafat unde sunt flotoarele”, a mai spus Nicușor Constantinescu.

„Domnule, vă dați seama că, dacă avea flotoare, echipajul venea pe apă direct la cafenea? Astăzi beam cafeaua cu echipajul SMURD”, a mai declarat  Nicușor Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *