Skip to content
Politică

Nicușor Constantinescu pune tunurile pe Sorina Matei: „De unde știa Sorina Matei de … ?”

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, lansează un atac dur la adresa jurnalistului Sorina Matei, luni, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook.

Astfel, Nicușor Constantinescu condamnă faptul că anumiți jurnaliști și anumite publicații au scos din context precizări făcute de acesta în trecut, încercând să influențeze opinia publică. În cadrul mesajului de pe Facebook, baronul PSD de Constanța se întreabă tendențios de unde știa Sorina Matei, înainte cu câteva zile, de faptul că o anumită judecătoare va fi delegată să judece unul dintre dosarele în care acesta este implicat.

„Eu îmi aduc aminte că președintele ales Klaus Iohannis , a cerut CSM la prima ședință în calitate de președinte al României, să se termine cu această justiție televizată, să se termine cu scurgerile informațiilor din dosare, care sunt ilegale, să se termine cu încălcarea principiului constituțional al prezumției de nevinovăție. Îl întreb public pe domnul președinte ‪#‎Iohannis‬. Mai este valabil ce a spus acum trei luni de zile?

Eu vă întreb pe dumneavoastră: de unde a știut Sorina Matei și Ziua De Constanța că astăzi, acest dosar cu finanțarea cluburilor sportive, cu finanțarea veteranilor de război, judecătoarea care va fi delegată, va fi aceeași Suciu Iulia Cezara? De unde au știut ei de joi, de când au dat on-line? Eu nu am știut, iar procedura este că aici (n.r. Tribunalul Constanța) se decide în ziua procesului, prin tragere la sorți, ce judecător va fi desemnat să judece un dosar, inclusiv cel de astăzi pe care l-au trimis în instanță. De unde au știut ei, acești ofițeri acoperiți, încă de joi, când au publicat, că va fi doamna Suciu? Pentru că eu nu mă gândeam că va fi aceeași judecătoare care este în dosarul Centrului Militar Zonal, aceeași judecătoare care mi-a dat mandat de arestare când eram în Statele Unite ale Americii după ce Curtea de Apel București îmi ridicase controlul judiciar, aceeași judecătoare care mi-a confirmat mandatul de arestare, deși eu am venit singur din Statele Unite ale Americii, aceeași judecătoare care în dosarul CMZ mi-a dat amendă că am recuzat-o, etc. etc. Grav este și, culmea, că am aflat în instanță, de la doamna judecătoare că a cerut abținerea în procesul de astăzi. Deci și dânsa consideră că este prea mult și că există suspiciunea rezonabilă, aceasta despre care vorbesc ei, un nou termen juridic, să fie imparțială, pronunțându-se deja în dosarul CMZ, vis-a-vis de mine. Și atunci, nu vi se pare ciudat că din atâți judecători de la Tribunalul Constanța – Secția Penală, aceeași judecătoare a fost desemnată să țină și al doilea dosare – acesta celebru? Este un atac îndreptat împotriva noastră pentru că dacă vă uitați în aceste frânturi de rechizitoriu, aceste frânturi nu reprezintă totalitatea convorbirilor mele, că eu vorbesc și cu jurnaliști de la B1 și cu jurnaliști de la România TV și cu cei de la Realitatea și cu cei de la Digi și cu toată presa care mă contactează, inclusiv cu cei de la Ziua de Constanța. Frânturile acestea sunt scoase din context ca să arate că eu aș influența televiziunea Neptun, România TV, pe domnul Ciutacu, în pozițiile pe care ar trebui să le ia dânșii. De ce nu vin procurorii DNA să conducă și Digi 24 și România TV și Realitatea TV și B1TV și Televiziunea Română și Primăria Constanța și președintele Consiliului Județean să fie tot de la DNA și să facem o țară democratică cu cătușe!”, a scris Nicușor Constantinescu pe pagina de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *