Skip to content
Politică

UPDATE – Nicușor Constantinescu, reținut în Turcia / Ce spune avocatul său

UPDATE –  Nicuşor Constantinescu le-a spus judecătorilor din Turcia că va veni de bună voie în România, miercuri seară sau joi dimineaţă, astfel că instanţa nu a dispus arestarea lui, a anunțat, unul dintre avocaţii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, potrivit Mediafax.

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi fost reținut în Turcia, potrivit B1TV.

Constantinescu a plecat în urmă cu aproximativ șapte luni în Statele Unite ale Americii, procurorii DNA au obținut mandat de arestare și au cerut extrădarea acestuia, însă autoritățile SUA au refuzat cererea.

Turcia are acord de extrădare cu România, drept pentru care dacă se va confirma faptul că Nicușor Constantinescu se află în Turcia, acesta va fi extrădat.

Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia există în România un mandat de arestare, ar fi reuşit să mai scape o dată de autorităţile române, plecând din SUA în Turcia, conform unor surse din Poliţie.

Pe 23 ianuarie, Nicuşor Constantinescu a plecat din ţară sub pretextul unor intervenţii medicale în SUA. De atunci, nu s-a mai întors.

Pe 7 august, Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv arestarea lui Nicuşor Constantinescu pentru o perioadă de 30 de zile, arestarea fiind decisă de Tribunalul Bucureşti pe 23 iulie. Atât Curtea de Apel Bucureşti, cât şi Tribunalul Bucureşti, au constat că Nicuşor Constantinescu se sustrage nemotivat cercetării judecătoreşti (judecarea dosarului n.red.) în unul din dosarele care a ajuns deja în instanţă.

Citește și: SUA îl protejează pe Nicușor Constantinescu. Cererea de extrădare, RESPINSĂ

Citește și: EXCLUSIV Nicușor Constantinescu, președintele ILEGAL al Consiliului Județean Constanța?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *