Nicușor Dan a anunțat că Bulevardul Magheru din București a intrat în reparații

Sursă foto: Nicușor Dan/Facebook
Sursă foto: Nicușor Dan/Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, anunță pe pagina sa de Facebook faptul că unul dintre cele mai mari bulevarde din oraș a intrat în reparații.

Administrația Străzilor București asfaltează și trasează marcajele rutiere, mai spune edilul.

Potrivit lui Nicușor Dan va fi construit și un centru integrat de colectare a deșeurilor, prin aport voluntar.

„Am semnat în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanțare pentru înființarea și dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar București-Nord și regiunea afiliată Ilfov”, a mai scris acesta pe Facebook.

Un asemenea centru, consideră primarul, constituie o soluție de management eficient pentru toate tipurile de deșeuri.

La centrul de colectare care va fi înființat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din București și din județul Ilfov deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri din construcții și demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum și deșeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri, a detaliat Nicușor Dan.

„Deșeurile se vor primi gratuit, în limita unor cantități rezonabile, ce vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament. Proiectul, care va fi finalizat până la finalul anului 2024, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA. De realizarea acestui proiect se va ocupa directorul executiv al ADIGIDMB, Dragoș Iordache”, a mai spus Dan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: