Skip to content
Politică

Nicușor Dan a avut „mici emoții” când i-a dat pe PSD-iști pe mâna CCR

epochtimes-romania.com

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a avut „mici emoții” când i-a dat pe parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) pe mâna Curții Constituționale a României (CCR).

Parlamentarii USR sesizează Curtea Constituțională privind legea conflictului de interese, a anunțat luni Nicușor Dan, citat de Agerpres.

„A fost depusă la registratura Senatului cu mici emoții, că se termina programul”, a precizat Dan.

Întrebat câți senatori au semnat de la PNL, el a răspuns: „Cred că șapte sau opt, nouă sau zece”.

„Niște colegi s-au ocupat. Au fost majoritatea de la noi”, a adăugat Nicușor Dan.

Pe fond, a explicat liderul USR, este vorba de redefinirea chestiunii conflictului de interese — art. 301 Cod penal.

„În formularea nouă dispar două lucruri — dispar relațiile comerciale (…) și sintagma relații de muncă. Deci, în momentul de față, conflictul de interese este conflict de interese doar dacă este între rude până la gradul doi. Motivele de control de constituționalitate pe care le-am invocat sunt în esență două — principiul bicameralismului care spune că între cele două Camere ale Parlamentului o versiune a legii nu trebuie să fie substanțial diferită (…) și faptul că Constituția spune că tratatele internaționale la care România este parte sunt parte din dreptul intern și prevalează în fața dreptului intern. (…) Vorbind grosier, după legea asta, dacă cineva ajunge primar și dă un contract unui fost angajat al lui, nu este niciun conflict de interese — asta este schimbarea în termeni populari”, a mai arătat deputatul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *