Skip to content
Politică

Nicușor Dan a găsit soluția pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor și persoanelor cu dizabilități

Inquam Photos/George Călin

Primarul general Nicuşor Dan a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei din 8 decembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se va afla rectificarea bugetară „pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro”.

El a precizat că speră să fie validate mandatele consilierilor generali până marți, pentru a putea fi aleşi şi cei doi viceprimari ai Capitalei.

„Am stabilit pentru ziua de 8 decembrie o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu câteva puncte urgente pe ordinea de zi.

Va fi vorba în primul rând despre rectificarea bugetară pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Nicușor Dan a mai spus că vor fi luate decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor.

În plus, vom lua decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor spectacolului şi vom solicita Ministerului Educaţiei şi Cercetării preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor copiilor din Bucureşti.

Va fi supusă de asemenea atenţiei CGMB propunerea eliminării taxei pentru turism în 2021”, a adăugat Dan.

Edilul își dorește ca până pe 8 decembrie să fie validate mandatele consilierilor generali, pentru a putea fi aleşi cei doi viceprimari ai Capitalei.

„Sper în acelaşi timp ca toate mandatele consilierilor generali să fie validate până în ziua de marţi, astfel încât să se poată alege şi cei doi viceprimari ai Capitalei. Voi trimite mâine şi o adresă către instanţă, cu solicitarea accelerării acestui proces care trenează deja de destulă vreme”, a completat primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *