Nicușor Dan a inventat „urgențe” pentru a cârpi străzi cu 100 de milioane, fără licitație

INQUAM PHOTOS / SABIN CIRSTOVEANU

Curtea de Conturi a României a sesizat, în ultimul raport de audit efectuat în legătură cu activitatea Primăriei Capitalei, condusă de Nicușor Dan, că Administrația Străzilor București, instituție coordonată chiar de primar, a atribuit nejustificat, fără licitație, mai multe contracte de semnalizare rutieră orizontală și verticală, în cursul anului 2022.

În acest caz, au fost invocate situații de extremă urgență, care nu poate fi justificată. „Jurnalul” a descoperit că, și în vara anului 2023, Administrația Străzilor a mai încheiat alte șase asemenea contracte, în aceeași manieră. Tot la „urgență”, în 2023, au fost parafate șase contracte, în valoare de aproape 64 de milioane de lei, pentru repararea trotuarelor și a părților carosabile de pe străzile din Capitală. Suma totală plătită, în urma acestor negocieri directe, se ridică, în 2022 și 2023, la 106 milioane de lei.

În cel mai recent raport de audit financiar al Curții de Conturi a României, redactat în urma unor verificări efectuate la Primăria Municipiului București, condusă de Nicușor Dan, inspectorii Curții de Conturi au constat mai multe nereguli, încălcări ale legislației și efectuarea unor plăți nejustificate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: