Skip to content
Politică

Nicușor Dan acuză o ispravă a Guvernului: Total netransparent!

nineoclock.ro

Liderul USR, Nicușor Dan a scris pe pagina personală de Facebook că Ministerul Finanţelor Publice ar fi anunţat Comisia Europeană că va introduce un nou sistem de impozitare pe contractele de muncă part-time, fără vreo dezbatere publică.

Potrivit datelor ZF, peste 712.000 de români aveau contracte de muncă în regim part-time anul trecut, iar peste 90% din aceştia au obţinut venituri salariale mai mici de 2.000 de lei brut (1.435 de lei net) pe lună.

Iată postarea lui Nicuşor Dan:

”Într-un mod total netransparent, fără nicio dezbatere publică, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat Comisia Europeană că va introduce un nou sistem de impozitare pe contractele de muncă part-time. Şi asta de la 1 iunie 2017! Contribuabilii români află pe surse de la Bruxelles ce urmează să facă guvernul României peste câteva zile.

Măsura, prin care se impune achitarea de contribuţii sociale integrale pentru contractele parţiale, este prezentată de guvern ca un mare beneficiu pentru cei 360 000 de angajaţi cu contracte de muncă parţiale. În realitate nu este. Colegul meu Cristian Seidler a explicat de ce, în conferinţa săptămânală de presă a USR.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *