Skip to content
Politică

Nicușor Dan, acuzat că a sabotat bugetul Capitalei: „Termenul expiră vineri, 23, iar primarul a pus ședința de buget abia pe 28!”

Nicusor Dan Inquam Photos/George Călin
" "

 Liderul consilierilor generali PSD București, Aurelian Bădulescu, în exclusivitate pentru PS News, a explicat faptul că Primăria Capitalei este în aceeași situație cu Primăria Sectorului 1, în ceea ce privește termenul legal în care se poate adopta un buget. Astfel, începând de vineri, primăria condusă de edilul Nicușor Dan funcționează doar pe resurse proprii.

Bădulescu a precizat că primarul a convocat Consiliul Local pe această temă abia pe 28 aprilie. „Ca să vedeți cât de conștient este dumnealui, a pus pe 27 o ședință pe diverse chestiuni, și abia pe 28 o ședință pentru buget”, spune social-democratul.

" "
" "

„Noi abia pe data de 28 vom avea ședința în care se va dezbate bugetul Capitalei. Au trecut cele 45 de zile pe care le aveam la dispoziție pentru a avea un buget la Primăria Capitalei. Avem un primar care atâta se pricepe și atâta face. Legea bugetului spune clar că în 45 de zile de la adoptarea bugetului național, fiecare unitate administrativ-teritorială are obligația de a-și adopta propriul buget local. Au expirat astăzi cele 45 de zile prevăzute în lege.

Din păcate, a întârziat pentru că sumele pe care i le-a promis Guvernul Cîțu nu sunt cele din timpul campaniei electorale. Bugetul se închide atrofic. Nu reușește să își acopere datoriile din anul 2020, condiție obligatorie pentru adoptarea unui nou buget, motiv pentru care dacă se va adopta în această formulă, grupul PSD îl va ataca în instanță. Trebuie modificat bugetul. Însă, rămâne să vedem pentru că noi nici la ora actuală nu știm forma finală a acestuia. 

De astăzi, Primăria Capitalei funcționează doar pe resurse proprii, doar din sumele pe care le încasează din taxele pe care le are pentru emiterea de diferite acte și autorizații, precum și din chiriile și redevențele pe care le încasează. Un primar fără experiență, cu o echipă care nu și-a dorit decât să își pună oamenii pentru a-i asigura, niște oameni de slabă calitate, care nu cunosc administrația, acesta este rezultatul.

Pe 28 va fi ședința de Consiliu pentru buget. Ca să vedeți cât de conștient este dumnealui, a pus pe 27 o ședință pe diverse chestiuni, și abia pe 28 o ședință pentru buget. PSD are 14 amendamente pe care, din păcate, nu avem cu cine să le discutăm. Dacă amendamentele noastre vor trece, vom vota bugetul, altfel nu”, a declarat Aurelian Bădulescu pentru PS News.

Facem precizarea că, potrivit legii, abia după aprobarea bugetului local, Primăria București va primi din nou bani de la bugetul național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *