Skip to content
Puterea Știrilor Video

Nicușor Dan, acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Unul dintre semnatarii plângerii penale: ”Oamenii trebuie să cunoască acest lucru”

ps news

Invitat la ”Puterea Știrilor”deputatul PSD Florin Manole, unul dintre semnatarii plângerii penale depuse de PSD pe numele lui Nicușor Dan, susține că bucureștenii ar trebui să știe adevărata față a fiecărui candidat.

„Eu am fost în societatea civilă, în organizații neguvernamentale înainte de a fi în Parlament, la fel și Nicușor Dan, și deseori cetățenii, oamenii din București, votanții te privesc mai cu simpatie dacă vii din organizații neguvernamentale, dacă ai făcut o muncă în domeniul social sau în domeniul mediului ș.a.m.d. și tind să-ți acorde mai multă credibilitate sau un spor de credibilitate din acest motiv. Ei bine, dacă această imagine se dovedește a fi falsă, e bine ca oamenii să afle.

Dacă e ca un om cunoscut ca activist social să facă proiecte antisociale în Parlament, de exemplu, sau în activitatea lui de zi cu zi, e bine ca oamenii să afle asta și să vadă ipocrizia din spatele demersului. Dacă un om cunoscut ca activist de mediu are acțiuni cel puțin dubioase – și încă o dată va spun că această părere vine din tot spectrul societății, nu doar din partea Partidului Social Democrat -, e bine ca oamenii să cunoască acest lucru, așa cum e bine să facă o comparație între activitatea parlamentarului Nicușor Dan și a parlamentarului Manole sau orice alt parlamentar, să vedem, cine dintre noi doi, de exemplu, are aproximativ 67% prezența la serviciu. Eu sau Nicușor Dan? Eu va spun că am 90%, Nicușor Dan, 67%”, spune social-democratul.

Totodată, Florin Manole susține că cel mai important în această campanie este ca oamenii „să afle cât mai mult despre toți candidații pe care îi au de votat”.

„Din punctul meu de vedere, interesul principal în legătură cu această campanie în general, în legătură cu această speță în mod punctual, este ca oamenii să afle cât mai mult despre toți candidații pe care îi au de votat, pe care îi vor întâlni pe listă în ziua votului.

Cu cât cetățenii vor afla mai multe lucruri, cu atât alegerea lor va fi mai întemeiată, ori dacă există cetățeni care cred că Nicușor Dan face bine dând telefoane pentru oameni care au construcții ilegale în parcuri, atunci ce să zic, înseamnă că acei cetățeni vor alege după sufletul și gândirea lor, alții e bine să vadă și să înțeleagă că există o limita pe care o au și parlamentarii și primarii în alegerea lor, iar genul asta de intervenții sunt dincolo de limită”, a conchis Florin Manole.

Plângerea PSD împotriva lui Nicușor Dan

Nouă parlamentari PSD au decis să acţioneze legal împotriva lui Nicuşor Dan, candidatul PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei. Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole au formulat un denunţ împotriva lui Nicuşor Dan, prin casa de avocatură Piperea şi Asociaţii.

Parlamentarii PSD îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani. Aceştia invocă înregistrarea audio apărută luni, în care Nicuşor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un controversat afacerist care a ridicat o construcţie într-un parc, dar susţin că există şi alte dovezi ale faptelor reclamate.

Plângerea lui Nicușor Dan împotriva PSD

La rândul său, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că va face plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva parlamentarilor PSD care au depus denunţ la DNA. „În ţara asta cine face plângere penală ştiind că minte este un infractor„, a afirmat Nicuşor Dan.

Mi se pare culmea tupeului, culmea tupeului ca PSD-ul să-mi dea mie lecţii despre corupţie, partidul care a pus pe liste pe Petre Roman, inculpat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii, partidul care a pus pe liste pe Dumitru Dragomir, condamnat în primă instanţă pentru trafic de influenţă, cu 3 milioane, partidul care candidează la Sectorul 3 cu un om care a făcut parte din aparatul de represiune la 10 august, partidul care a scos din puşcărie violatori şi tâlhari, partidul care a vrut să modifice Codul penal şi Codul de procedură penală, partidul care a vrut să-l scoată din puşcărie pe liderul lor, Liviu Dragnea. Acest partid îndrăzneşte azi să vorbească de corupţie?”, a declarat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *