Skip to content
Politică

Nicușor Dan, afirmație surprinzătoare: „PNL a indus în eroare publicul de dreapta!”

" "

Președintele USR, Nicușor Dan, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Pressone.ro despre atacurile politice la adresa sa, dezvoltarea USR pe tot cuprinsul ţării, dar şi despre activitatea sa în cadrul Primăriei Capitalei.

”Am o imagine foarte obiectivă. Ce îmi pare rău e că nu se înțelege cine a început. Pentru că nu am început noi scandalul ăla. A fost un scandal neproductiv, evident, însă nu am început noi. Noi, de fiecare dată, am ripostat.

" "
" "

În ceea ce privește sondajul, lucrurile au fost foarte clare. Rezultatele au arătat cum au spus sondajele comandate de noi. Noi am indicat sondajul, casa care le-a realizat – întâmplător, o casă internațională – care le-a realizat, metodologia.

PNL a plătit reclamă în ziare spunând că ei stau mai bine decât noi și citând diverse referințe orale care să le întărească această afirmație. Au indus în eroare publicul de dreapta, care ar fi venit către noi dacă ştia că aveam prima șansă.

Una peste alta, era evident că o întreagă categorie de oameni nu voia să voteze nici PSD, nici PNL. Acești oameni s-au orientat către noi ca fiind opțiunea cea mai rezonabilă”, a declarat Nicușor Dan

În ceea ce privește reacția electoratului cu privire la refuzul de a face o alianță cu Partidul Național Liberal, președintele USR a adăugat că: „Faptul că electoratul nostru refuză alianța cu PNL îl știam din discuțiile cu oamenii de pe stradă, de pe Facebook și din sondajele din momentul acela.

Noi nu am avut resurse decât pentru două sondaje clasice și unul online și cunoaștem destul de bine publicul care spunea că ne votează pe noi cu, să spunem, o lună înainte de campanie.

Rezultatele au fost mai mari și nu știm diferența între ce știam noi și ce a fost până la urmă – ce fel de public este -, însă intuim că este vorba despre un public care spune, în primul rând, că s-a săturat de modul în care este guvernată România”

Vedeți AICI interviul integral.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *