Skip to content
București Știri locale

Nicușor Dan anunță blocaje pe linia 41: Tramvaiul nu va opri în mai multe stații

Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță faptul că încep lucrările de lărgire la stațiile de tramvai pentru linia tramvaiului 41, iar în perioada lucrărilor stațiile aflate în proces de modernizare vor fi închise. Aceste lucrări se fac pentru că noile tramvaie, achiziționate de Primăria Capitalei, sunt mai mari și nu vor putea intra în stații.

”Trustul de Clădiri Metropolitane București a început lucrările de modernizare la peroanele liniei de tramvai 41 de la stația Brașov, iar de luni, 1 august 2022, va demara execuția peroanelor stației Orșova. Conform graficului de lucrări, urmează peroanele stațiilor Agronomiei, Parc Drumul Taberei, Cașin.

Pe durata desfășurării lucrărilor, tramvaiele nu vor opri în stațiile la care se lucrează.

Modernizarea celor 14 peroane de pe linia tramvaiului 41, care necesită adaptarea la noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane, au o valoare de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 4 luni, plus 2 pentru recepție.

Lucrările presupun extinderea peroanelor, accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilități, instalarea de garduri de protecție pentru călători, semne de circulație, mobilier urban.”, scrie Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *