Skip to content
Societate

Nicuşor Dan anunţă că a solicitat oficial, miercuri, Guvernului, bani pentru o parte din subvenţia la căldură în Capitală

Inquam Photos / George Călin

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a solicitat, miercuri, Executivului, prin MAI şi Ministerul Dezvoltării, diferenţa de subvenţie pentru căldură care rezultă din preţul de 380 lei, cât este astăzi, comparativ cu 195 lei per gigacalorie, preţul de producţie de anul trecut. „Am făcut o diferenţă între care a fost subvenţia pe care ar trebui să o plătească primăria anul acesta, la preţul de anul acesta şi care a fost subvenţia pe care am plătit-o iarna trecută. Şi diferenţa asta este 920 de milioane lei. Aceasta este solicitarea pe care am făcut-o oficial ieri”, a explicat edilul.

„A existat o solicitare ieri din partea Ministerului Afacerilor Interne, prin intermediul prefecturilor, către toate primăriile, unităţile administrativ-teritoriale. Am dat şi noi, deci a fost un demers semi-oficial, acea discuţie pe care am avut-o prin intermediul Asociaţiei Municipiilor cu prim-ministrul. În urma acelei discuţii, fiecare dintre primării şi-a trimis necesarul pentru a acoperirea subvenţiei şi această discuţie a fost furnizată ieri prin acest circuit – primărie, prefectură, MAI, Ministerul Dezvoltării şi am solicitat diferenţa de subvenţie care rezultă din preţul de 380 lei azi, faţă de 195 lei per gigacalorie anul trecut preţul de producţie. Am făcut o diferenţă între care a fost subvenţia pe care ar trebui să o plătească primăria anul acesta, la preţul de anul acesta şi care a fost subvenţia pe care am plătit-o iarna trecută. Şi diferenţa asta este 920 de milioane lei. Aceasta este solicitarea pe care am făcut-o oficial ieri”, a precizat, joi, Nicuşor Dan.

El a mai spus că preţul pe care îl plătesc bucureştenii privind căldura este de 164 lei şi aşa va rămâne în cazul în care nu se schimbă nimic printr-o hotărâre a CGMB. Acesta a adăugat că rămâne de văzut dacă vor fi făcute modificări în acest sens la finalul lunii în curs.

„Ceea ce bucureştenii trebuie să ştie este că preţul pe care ei îl plătesc este stabilit prin hotărâre de Consiliu General şi, atâta timp cât noi nu modificăm acea hotărâre de Consiliu General. preţul va rămâne cel care e stabilit în momentul acesta, adică 164 de lei. O să vedem, posibil la sfârşitul acestei luni, în şedinţa CGMB să modificăm acest preţ pe care cetăţenii îl plătesc. Adică dacă facem asta la sfârşitul lui noiembrie şi asta se va aplica pe factura, începând cu decembrie, care se plăteşte în februarie. Înainte de asta, noi încercăm să avem toate răspunsurile de la Guvern, să vedem în ce măsură pot să ne ajute cu parte din subvenţie”, a completat primarul general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *