Skip to content
Politică

Nicuşor Dan anunţă că ar vrea un nou mandat la Primăria Capitalei, în 2024: Eu îmi doresc, dar haideţi să facem administraţie un an şi jumătate, ca să rezolvăm problemele mari

Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că ar mai vrea o candidatură la conducerea PMB, în anul 2024, însă a adăugat că mai este un an şi jumătate până atunci, timp în care vrea să administreze Bucureştiului pentru a rezolva problemele mari ale oraşului. Chestionat dacă liderul PNL Nicolae Ciucă va sprijini o candidatură a sa la Primăria Capitalei, Dan a răspuns: „Eu sunt convins că PNL va lua cea mai bună decizie pentru el şi cred că există o datorie pentru publicul de dreapta să nu lăsăm Capitala pe mâna PSD”.

„Până atunci mai este un an şi jumătate de administraţie şi două-trei luni de politică. Eu îmi doresc, dar haideţi să facem administraţie un an şi jumătate, ca să rezolvăm problemele mari. (…) Pentru 2024 o să vedem fiecare dintre noi mai multe rânduri de sondaje şi sunt convins că în vara lui 2024 o să avem discuţii foarte interesante pe subiectul ăsta”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat miercuri la Digi 24 dacă îşi mai doreşte un mandat la conducerea PMB.

Chestionat ce partid politic crede că îi va susţine o nouă candidatură, edilul general a răspuns: „În 2020, am candidat într-un fel de alianţă care a avut un mesaj foarte, foarte simplu – administraţia PSD a fost un dezastru la Bucureşti, trebuie să îndreptăm lucrurile. Eu cred că conjunctura din 2024 va fi asemănătoare şi cred că liderii de dreapta au această obligaţie faţă de bucureşteni de a nu lăsa Capitala pe mâna PSD”.

„Pentru moment, oficial, PNL sprijină activitatea primarului la nivelul Consiliului General fiind ceea ce contează. Ce declară oameni cu diverse poziţii în partid este o chestiune care îi priveşte”, a completat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă preşedintele PNL Nicolae Ciucă va sprijini candidatura sa, Dan a replicat: „Eu sunt convins că PNL va lua cea mai bună decizie pentru el  şi cred că există o datorie pentru publicul de dreapta să nu lăsăm Capitala pe mâna PSD”.

„În Consiliul General, desigur că USR arată susţinere”, a adăugat el.

Acesta a estimat că aproximativ 20% dintre bucureşteni intenţionează să-l voteze.

„Le mulţumesc celor care au încredere în mine, care sunt de ordinul, ca intenţie de vot, de ordinul 20%, pentru că înţeleg că m-am apucat de acele lucruri fundamentale pentru Bucureşti, care nu mai puteau să fie amânate, nu mai puteam să le ducem cu sclipici şi poleială, când lucrurile de bază nu erau făcute”, a mai precizat edilul.

Acesta consideră că Gabriela Firea ar fi în continuare o variantă foarte proastă pentru Capitală.

„Gabriela Firea a fost un dezastru ca primar pentru Bucureşti. A dus Primăria în faliment , e o variantă foarte, foarte proastă pentru Bucureşti”, a conchis Nicuşor Dan.

Marcel Ciolacu a anunţat recent că, pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2024, candidatul PSD va fi prim-vicepreşedintele partidului Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *