Skip to content
Politică

Nicușor Dan anunță că ține închise școlile și spune pas târgului de Crăciun: Nu ne permitem să amplificăm boala

Inquam Photo / Octav Ganea

Gabriela Firea a solicitat, joi, redeschiderea școlilor în București. Urmașul său la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a spus, seara, la B1 TV, că nu redeschide școlile până când nu va scădea numărul infectărilor, iar târgul de Crăciun nu va fi organizat anul acesta.

Copii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise”, a spus Nicușor Dan.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost raportate 1129 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de pănă acum. Incidența cazurilor este de 3,69, mai mare decât cea din ziua anterioară.

La nivel național au fost 6.481 de cazuri noi de coronavirus, cu peste 1.000 de infecții mai mult decât cu o zi în urmă, cea mai mare creștere de la o zi la alta și un nou record absolut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *